29 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ… ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”!!!

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.: 396

 

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες δίκαιων παραπόνων και διαμαρτυριών, από τους συναδέλφους, για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με την λειτουργία του Προγράμματος του «Μητρώου Πολιτών» στις υπηρεσίες Δημοτολογίων και Ληξιαρχείων. Το πρόβλημα μάλιστα οξύνεται τους μονούς μήνες του χρόνου, που πραγματοποιούν την διμηνιαία εκλογική αναθεώρηση. Τους τελευταίους τρείς μήνες δε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το δίκτυο κλείνει συνέχεια πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν αλλά και όταν επανέρχεται παρουσιάζει προβλήματα. Παρ’ όλες τις γνωστοποιήσεις του προβλήματος, από τους συναδέλφους με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει προβεί ακόμα στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυσή του.

Άμεση συνέπεια της προβληματικής λειτουργίας του προγράμματος, είναι οι συνάδελφοι να γίνονται αποδέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών, αρνητικών σχολίων και ανυπόστατων ισχυρισμών από τους δημότες, παρά την ενημέρωση που τους κάνουν για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται και με την ευγένεια που τους συμπεριφέρονται. Ωστόσο, καλούνται για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι να πληρώσουν τα σπασμένα των ιδιωτών, που επέλεξαν και χρυσοπλήρωσαν οι κυβερνήσεις, με τα λεφτά του Ελληνικού λαού βεβαίως, για την παροχή έργου το οποίο ποτέ δεν παραδόθηκε όπως έπρεπε αλλά και για συμβατικές υποχρεώσεις που δεν τηρούν.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλογιστεί και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος «Μητρώο Πολιτών». Δεν μπορεί άλλοι να θησαυρίζουν και άλλοι να πληρώνουν το μάρμαρο…

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

   Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                       Γιάννης Τσούνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.