30 Νοεμβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Αμπελόκηποι: Παρέμβαση κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάπλαση των εργατικών κατοικιών – Τι απαντά ο δήμαρχος

«Όχι στην τσιμεντοποίηση», φωνάζουν οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών των Αμπελοκήπων, οι οποίοι τάσσονται κατά του έργου ανάπλασης της περιοχής, το οποίο, όπως αναφέρουν, έχει μειώσει σημαντικά το πράσινο, επηρεάζοντας αρνητικά την εικόνα της γειτονιάς τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Αυτή την ώρα στο δημαρχείο Αμπελοκήπων πραγματοποιούν κινητοποίηση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο σε εκρηκτικό κλίμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – ΜενεμένηςΛάζαρος Κυρίζογλου είπε μιλώντας στους κατοίκους ότι είναι εδώ για να τους ακούσει. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο ενός καλοπροαίρετου διαλόγου τους καλωσορίζω όλους. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και αν έρθουν κι άλλοι κάτοικοι θα τα ξαναπούμε. Η διοίκηση δε φοβάται να συζητήσει το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο».

Ο ίδιος επεσήμανε πως δε κόβεται κανένα δέντρο «ίσα ίσα θα φυτευτούν περισσότερα δέντρα» και συμπλήρωσε πως είναι «ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει, όλως παραδόξως όμως γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντάσεις. Μιλάμε για μια περιοχή, όπου ο ομίλων έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι έχει ευαισθησία και το απέδειξα σε ανύποπτο χρόνο για τις εργατικές κατοικίες Αγίων Πάντων και Δαβάκη, τις οποίες βάψαμε και συντηρήσαμε δωρεάν».

Ο δήμαρχος επεσήμανε παράλληλα πως το έργο που αφορά 37 στρέμματα, εκ των οποίων 15,5 αποτελούν ιδιοκτησία του δήμου στις εργατικές Δαβάκη και Παπαφλέσσα, «εκτελείται σύμφωνα με το νόμο».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του υπήρξαν εντάσεις με τους κατοίκους να εξαπολύουν μύδρους, κάνοντας λόγο για τσιμεντοποίηση σε μια περιοχή την οποία αγαπούν για το πράσινό της.

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί θέλουν να καταστρέψουν το πράσινο. Δεν είχαμε καμία διαβούλευση με τον δήμαρχο να μας ενημερώσει. Ξαφνικά ήρθαν οι μπουλντόζες ένα πρωινό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ελένη Καραΐσκου, κάτοικος της Δαβάκη, η οποία επεσήμανε πως οι κάτοικοι κατηγορήθηκαν ότι διατηρούν μποστάνια, κοτέτσια, μέχρι και ότι έχουν γουρούνια.

Σημειώνεται πως το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάιο του 2021 και έχει αλλάξει αισθητά την εικόνα της περιοχής, προκαλώντας ωστόσο έντονες αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.