31 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Κοινωνία

24ωρη απεργία ΟΑΣΘ: “Φράκαραν” οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης-Αγανακτισμένοι οι πολίτες (ΦΩΤΟ)

Κυκλοφοριακό χάος έχει επιφέρει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με δεκάδες πολίτες να περιμένουν στις στάσεις των λεωφορειακών γραμμών ένα από τα 138 αστικά με προσωπικό ασφαλείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως Τσιμισκή και Εγνατία επικρατεί μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο να μετακινηθούν, σπεύδουν για να βρουν ένα ταξί.

Πολίτες που περιμένουν όσο είναι εφικτό υπομονετικά στις στάσεις εξέφρασαν στο ThessToday.gr την αγανάκτησή τους από τις συνεχείς απεργίες του ΟΑΣΘ. “Τα αστικά που κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας δεν εξυπηρετούν ούτε το μισό των πολιτών. Ειδικά προς τις μεσημεριανές ώρες που είναι ώρες αιχμής, θα αναγκαστούμε να περιμένουμε ακόμη μια φορά μέσα στη ζέστη για το πότε και αν θα περάσει ένα αστικό”, είπαν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Οι εργαζόμενοι οδηγούνται ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις άνευ λόγου καθυστερήσεις των αρμόδιων υπουργείων να βάλουν δύο τυπικές υπογραφές στα αιτήματά τους.

Κατά της απεργίας στράφηκε για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Οργανισμού έχοντας καταθέσει νέα αγωγή, όμως αυτή τελικώς κρίθηκε νόμιμη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς γίνεται μια απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν έχει κανένα νόημα», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, εξηγώντας ότι έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους στο Συνδικάτο. «Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία και κάποια αντιπαράθεση στα θέματα αυτά. Χρειάζονται όμως το χρόνο τους», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.