27 Μαρτίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής

1ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

EΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση :

Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας

Κασσάνδρα: 2306-2022

ΤΚ – Πόλη:

63077 – Νέα Φώκαια

Πληροφορίες:

Δουλγερίδου Μαριάννα

Τηλέφωνο:

2374031143-6973733522

Email:

iekfylka@sch.gr

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Στην εκδήλωση δόθηκε βήμα και φωνή στη μουσική έκφραση κρατούμενων καταρτιζόμενων, εκπαιδευτικών του ΔΙΕΚ, σωφρονιστικών υπαλλήλων και καλλιτεχνών από τον «έξω» κόσμο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εκπαίδευση και κατάρτιση στη φυλακή αλλά και την εξωστρέφεια της εκπαιδευτικής δομής, μέσω της επαφής με τους φορείς, την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Το παραγόμενο της εκδήλωσης είναι ένα μουσικό ντοκυμαντέρ το οποίο περιλαμβάνει τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις και τη συναυλία που θα αναρτηθούν σύντομα, ως σύνολο, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο facebook και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος είχε μεγάλη απήχηση και αποδοχή κι αυτή η διαπίστωση μας δίνει την ελπίδα να επαναληφθεί το 2023 και να γίνει θεσμός.

Οι καταρτιζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:

την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο.

– τον Δήμο Κασσάνδρας, τη Δήμαρχο κα Αναστασία Χαλκιά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Αλβανό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αστέριο Κατσάνη, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κα Φωτεινή Μίζογλου, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παύλο Παντζίκη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

– το Ειδησεογραφικό Portal / ηλεκτρονική εφημερίδα Xalkidiki Politiki, την κα Σουζάνα Καζάκα και την κα Ζωή Γανίτη.

– τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας και την Πρόεδρο κα Ελένη Γρομπανοπούλου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

– τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου Α.P.L.F. –D.U, την Πρόεδρο κα Στέλλα Λεονάρδου και την κα Εύη Μαρανή, μέλος του Δ.Σ., που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε επίσης:

-τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, Πατέρα Ελευθέριο Κουτσαυτάκη

-Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας κ. Δημήτριο Αποστολάκη και τον Αρχιφύλακα κ. Δημήτρο Νταλιάνη.

– την βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν. Χαλκιδικής κα Κυριακή Μάλαμα, τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Νικόλαο Κουντούρη και τον εκπρόσωπο της Ο.Μ. Κασσάνδρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δήμο Παντζίκη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

-τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ του Ν. Χαλκιδικής κ. Απόστολο Πάνα και τον κ. Αντώνη Μιχαλάκη, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του στη Χαλκιδική που εκπροσώπησε τον κο Πάνα στην εκδήλωση.

-τον βουλευτή Ν.Δ. του Ν. Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά που χαιρέτισε με επιστολή την εκδήλωση και μας συγχάρηκε για την σύλληψη της ιδέας.

-τους καλλιτέχνες, κ. Παναγιώτη Καραδημήτρη, κα Εύη Κουτσαυτάκη, κ. Ιωάννη Φιλιππουπολίτη και τον κ. Στάθη Σαββίδη. Τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ και τραγουδοποιό κ. Γεώργιο Γελαράκη και την ηθοποιό κα Οφηλία Σερμαζανιάν, τον σωφρονιστικό υπάλληλο και εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ κ. Παναγιώτη Μαυράκο. Τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κ. Δημήτριο Ζέρβα και κ. Ιωάννη Φιλιππίδη. Τους καταρτιζόμενους καλλιτέχνες του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας.

-την ηθοποιό σκηνοθέτρια και παραγωγό κα Χριστίνα Ζαχαροπούλου.

-την εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ και παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Αφροδίτη Λιόλιου, τις εκπαιδεύτριες του ΔΙΕΚ, κα Ελένη Βουτσά και κα Άρτεμη Μαυροφρύδη.

-Το σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κασσάνδρας , τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Στεφανή και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, επικεφαλής της ομάδας φύλαξης της εκδήλωσης, κ. Παναγιώτη Λιαρμακόπουλο.

Το παραγόμενο της εκδήλωσης μετά το μοντάζ θα σας κοινοποιηθεί.

Για το σύλλογο διδασκόντων του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του

Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.