15 Αυγούστου, 2022
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Σε άθλια κατάσταση παιδικές χαρές στη Σίνδο-Φόβοι γονέων για σοβαρά ατυχήματα (ΦΩΤΟ)

Μεγαλώνει η λίστα με τις μη ασφαλείς παιδικές χαρές στη Θεσσαλονίκη καθώς σε άθλια κατάσταση βρίσκονται και δύο υπαίθριοι χώροι του δήμου Δέλτα τη στιγμή που καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά, με τους γονείς να φοβούνται για τα χειρότερα μετά και το σοκαριστικό ατύχημα της 8χρονης, στη Νέα Παραλία. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΑΔΗΣ

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στο δημοτικό διαμέρισμα της Σίνδου οι οποίες φιλοξενούν αρκετά παιδιά της περιοχής και όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες του ThessToday.gr έχουν υποστεί ζημιές στις κατασκευές των παιχνιδιών με κίνδυνο να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Εκτός από το γεγονός ότι τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων εντός των χώρων ξεχειλίζουν, υπάρχουν μεγάλες και βαθιές λακκούβες κάτω από τις κούνιες, οι κατασκευές των παιχνιδιών έχουν φθαρεί και μέρος αυτών αποκολληθεί. Ωστόσο, αν και τα παιχνίδια κρίνονται ακατάλληλα για χρήση και επικίνδυνα για τα παιδιά, όλες οι κατασκευές παραμένουν στις παιδικές χαρές χωρίς να έχει γίνει απομάκρυνση ή αντικατάστασή τους.

Παράλληλα, ο Θεόφιλος Δαδής, πατέρας μικρών παιδιών και κάτοικος του δήμου Δέλτα επισήμανε στο ThessToday.gr τον άκρως επικίνδυνο φράχτη της παιδικής χαράς όπου βρίσκεται στο πάρκο Φλώρου, του οποίου ένα μεγάλο μέρος είναι ξηλωμένο με τα καρφιά να προεξέχουν ενώ δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τα παιδιά. Από το συγκεκριμένο σημείο, μάλιστα, περνούν αστικά λεωφορεία της περιοχής και ανά πάσα ώρα και στιγμή ένα παιδί μπορεί να βγει στον δρόμο. «Η κατάσταση στις συγκεκριμένες παιδικές χαρές της Σίνδου είναι τραγική εδώ και ένα χρόνο. Πολλοί γονείς παραπονιούνται και ενώ υπάρχουν επικίνδυνα παιχνίδια, κάθε απόγευμα παίζουν δεκάδες παιδιά. Δεν έχει γίνει καμία κίνηση μέχρι στιγμής ώστε να αντικατασταθούν οι κατασκευές ή να απομακρυνθούν από τον χώρο.», τόνισε με δυσαρέσκεια.

Σημειώνεται ότι ακόμη πιο τραγική ήταν η κατάσταση πριν από μερικούς μήνες στις ίδιες παιδικές χαρές καθώς αρκετά τουβλάκια υπήρχαν στο έδαφος τα οποία έπαιρναν τα παιδιά για να παίξουν ενώ ορισμένα μόνο σημεία διορθώθηκαν από τους αρμόδιους. Η σημερινή εικόνα, ωστόσο, από τους υπαίθριους χώρους εξακολουθεί να είναι δυσάρεστη και προκαλεί έντονους φόβους στους γονείς για σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια που παίζουν τα παιδιά τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις παιδικές χαρές:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.