6 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πόλος πολιτισμού και γαστρονομίας η αγορά Μοδιάνο – Ανοίγει 1η Σεπτεμβρίου

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι η καθοριστική ημέρα του grand opening της αναγεννημένης αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα λειτουργούν συνολικά 75 καταστήματα, μεταξύ των οποίων, κρεοπωλεία, ψαράδικα, ντελικατέσεν, αλλά και μαγαζιά για απολαυστικούς καφέδες και κοκτέιλ, όπως και διάφορα οπωροκηπευτικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Σύμφωνα με τους αρμόδιους που μίλησαν κατά την διάρκεια της περιπατητικής συνέντευξης του 16ου πολυσυνεδριου «Καινοτομία και Ανάπτυξη, με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Κλάδου» και διοργανώτρια του συνεδρίου τη δημοσιογράφο Ραλλιώ Λεπιδου, μέσα Ιουνίου θα ολοκληρωθεί το κέλυφος του οικοδομήματος αλλά και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έκταση του κάθε καταστήματος κυμαίνεται από τα 8 τ.μ. και φτάνει έως και 13.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ομίλου Φάις κα Γεωργία Δώρου, η αγορά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της θα προσελκύσει 4 εκατομμύρια επισκέπτες και καταναλωτές, με στόχο στα τρία χρόνια να φτάσουν τα 7 εκατομμύρια.

Μάλιστα, πάνω από 350 επιχειρηματίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ώστε να νοικιάσουν καταστήματα εντός της νέας αγοράς Μοδιάνο. Πρόκειται για μεγάλες εταιρείες τόσο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και από την επαρχία.

Η στεγασμένη αγορά, που αντλεί έμπνευση από τον συνδυασμό των ισπανικών «Μercadο San Miguel» (finger food και ελαφριά πιάτα με προϊόντα που θα πωλούνται εντός της) και «La Bogueria» (ακατέργαστα τρόφιμα), έχει ως στόχο να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις και την ανάγκη των καταναλωτών για εμπειρίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «experience economy».

 

Η τελική εικόνα της αγοράς θα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, αλιευτικά και κρέατα από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να καταναλώνουν επί τόπου.

«Βρισκόμαστε σε έναν εξαιρετικό χώρο που άφησε το αποτύπωμά του από το 1930 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου είμαστε ένα στάδιο πριν αρχίσουμε να τον χαιρόμαστε και να τον επισκεπτόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τουρίστες της πόλης μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.