30 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναγορεύεται επίτιμος Πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτή την ώρα ο CEO της Pfizer, Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος θα αναγορευτεί επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Ο κ. Μπουρλά θα παραθέσει ομιλία με θέμα «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας». Ο κ. Μπουρλά έφτασε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ λίγο πριν τις 12 και σε ευχάριστο κλίμα συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

«Οι Έλληνες σε ευχαριστούμε για όσα έκανες. Σε ευχαριστούμε γιατί τιμάς την πόλη και την πατρίδα μας». Αυτό δήλωσε, παίρνοντας τον λόγο στο βήμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση της βράβευσης του CEO της Pfizer.

Και πρόσθεσε: «Τιμούμε τον Άλμπερτ Μπουρλά. Τιμούμε τον άνθρωπο που αγκάλιασε την επιστημονική κοινότητα για μια έγκαιρη ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Έδωσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή τη δυνατότητα να χορηγήσει το εμβόλιο, χωρίς αποκλεισμό πλουσίων και φτωχών, μικρών και μεγάλων κρατών. Τον Έλληνα που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του».

Ως άνθρωπο που «μας έκανε να πιστέψουμε πως όλα είναι δυνατά», χαρακτήρισε τον κ. Μπουρλά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζοντας από την πλευρά του: «Ο Άλμπερτ Μπουρλά όχι απλά σήκωσε την Ελλάδα ψηλά, αλλά απέδειξε ξεκινώντας από το μηδέν, ότι όταν είσαι προσηλωμένος στο στόχο, όταν έχεις όραμα και όρεξη για δουλειά, δε μπορεί να σε σταματήσει τίποτα. Δεν είναι απλά σήμερα μια παγκόσμια προσωπικότητα. Αλλά είναι και ο άνθρωπος εκείνος που αποτελεί ζωντανό φάρο για όλους μας».

 

Το παρών στην τελετή δίνουν η Δρ Γιάννα Γ. Παναγοπούλου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισαρήλ και τ. αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Η τελετή ξεκίνησε με την καλλιτεχνική συμβολή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε μουσική προετοιμασία του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη.

Θα παρουσιαστούν τα έργα: F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα, K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν και Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.