3 Οκτωβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη-Μετρό: Ασφαλτοστρώνεται η Φλέμινγκ -Διπλής κατεύθυνσης η 26ης Οκτωβρίου!

Την τελική του μορφή αναμένεται να λάβει εντός εικοσιτετραώρων ο σταθμός «Φλέμινγκ» του μετρό Θεσσαλονίκης, με τα συνεργεία να βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα απελευθερώσουν ακόμη περισσότερο το οδικό δίκτυο του κέντρου-απόκεντρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Η παραγωγική πρόοδος που σημειώνεται στα εργοτάξια του μετρό πιστοποιείται από το γεγονός ότι πλην της Βενιζέλου, όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί έχουν επιστρέψει ορατά σε μια λειτουργική μορφή που συμβάλλει τόσο στο κυκλοφοριακό ζήτημα, όσο και στην καλαισθησία του ιστορικού κέντρου. Ένα ακόμη αγκάθι που αποσχίζεται από το πολύπαθο έργο αποτελεί και ο σταθμός «Φλέμινγκ», καθώς εντός εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης με την επίβλεψη σημαιοφόρων, ενώ η κυκλοφορία για 12 ώρες -οπότε θα βρίσκονται σε εξέλιξη- θα περιοριστεί σε μια λωρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, το αμέσως επόμενο βήμα μετά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης θα είναι η απομάκρυνση των λαμαρινών και η μορφή που θα λάβει ο εν λόγω σταθμός θα είναι αντίστοιχη με εκείνου της Δελφών και άλλων ήδη ολοκληρωμένων -από κατασκευαστικής άποψης- εργοταξίων στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές στο ThessToday.gr, θα εξομαλύνουν σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά τις ώρες αιχμής, καθώς θα αποδοθεί στην κυκλοφορία οδικό τμήμα και πεζοδρόμια που καταλαμβάνουν τα εργοτάξια λόγω των έργων.

Διπλής κατεύθυνσης μετά από χρόνια η 26ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εντός ημερών η 26ης Οκτωβρίου θα επανέλθει και πάλι στην εικόνα που είχε προ 2007, καθώς θα ξεκινήσει η αμφιδρόμηση της οδού για να επιστρέψει και πάλι σε λωρίδα διπλής κατεύθυνσης, από την Πολυτεχνείου ως την πλατεία Δημοκρατίας. Λίγες εκατοντάδες μέτρα δίπλα και συγκεκριμένα στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου είναι πλέον ορατό για πεζούς και οδηγούς, με τον νέο διαμορφωμένο χώρο να συμπληρώνει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για την όψη στην περιοχή του Βαρδαρίου.

Επίσης, το προσεχές διάστημα πολύ πιθανόν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στον σταθμό «Πλατείας Δημοκρατίας» όπου και εκεί -όπως και στα υπόλοιπα εργοτάξια- θα υπάρξει παρέμβαση για την απόδοση των τμημάτων των πεζοδρομίων, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στο σταθμό «Αγίας Σοφίας», όπου πλην υπέργειων αρχιτεκτονικών εργασιών στο τμήμα της Συναγωγής Μοναστηριωτών, όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.