18 Απριλίου, 2024
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος» λέει ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία 36χρονης

Αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δολοφονία μιας 36χρονης μεσίτριας, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, έπειτα από επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Η άτυχη γυναίκα εν τέλει, εντοπίστηκε νεκρή σε απόκρημνη περιοχής της Χαλκιδικής. Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου εφετείου κάθεται ένας ειδικευόμενος αγγειοχειρουργος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού.

Προτού ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος πήρε τον λόγο, αναφέροντας πως δεν έκανε τίποτα με πρόθεση. «Δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω, λυπάμαι πάρα πολύ. Ήταν ένα τραγικό λάθος» είπε συγκεκριμένα.

«Είναι πρόκληση για την οικογένεια να λέει ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος»

Η συνήγορος της οικογένειας της παθούσας, Κική Πακιρτζίδου, σε δηλώσεις ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι, «ο κατηγορούμενος στην αρχή της τοποθέτησης του επανέλαβε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος. Η μητέρα της εκλιπούσας κατέθεσε σήμερα και είπε ότι όταν έδιωξε την κόρη της για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2017, για να επισκεφτεί το νοσοκομείο, ήταν ένας άγγελος με ξανθά μαλλιά. Μάλιστα, δεν άντεξε να δει φωτογραφίες του πτώματος και εμείς προσκομίσαμε στο δικαστήριο, για να μάθουν και οι ένορκοι, πως βρέθηκε αυτός ο ξανθός άγγελος. Ένα πτώμα, ουσιαστικά μούμια, φαγωμένη από μύγες και από σκυλιά. Είναι πρόκληση για την οικογένεια να λέει ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος».

«Ήμουν φίλη με την θανούσα πολλά χρόνια. Ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, μια εξαιρετική μητέρα και γυναίκα. Δεν μπορώ να το δεχτώ ως ιατρικό λάθος. Αν ήθελε να τη βοηθήσει και να τη σώσει, θα μπορούσε μέσα στο νοσοκομείο να αντιδράσει, αλλά αυτός σχεδίαζε πως θα την εξαφανίσει», δήλωσε φίλη του θύματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Ο κατηγορούμενος γιατρός, την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του κτιρίου, ενώ της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, δεν ήταν απαραίτητα για μια τέτοιου είδους επέμβαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική καταστολής με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος «φόρτωσε» το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, όπου και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό, στην περιοχή Παλιούρι.

Ο ίδιος στην πρωτοβάθμια δίκη είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις μετέπειτα ενέργειές του απολογήθηκε ότι τα έχασε, όταν διαπίστωσε ότι η ασθενής ήταν νεκρή. «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ, ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.