7 Φεβρουαρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου

Σημαντικές παρεμβάσεις για τους μικρούς στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση

 

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας και προσωπικά του Δημάρχου Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά αναφορικά με την ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών που θα βοηθήσουν τους μικρούς και θα δώσει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα αποκτήσει σύγχρονες παιδικές χαρές που θα πληρούν τους ευρωπαϊκούς όρους ασφάλειας. Με το συγκεκριμένο έργο δεν θα τοποθετηθούν μόνο νέα παιχνίδια για την ψυχαγωγία των μικρών μας δημοτών, αλλά θα γίνει περίφραξη των χώρων, καθώς και εγκατάσταση ειδικού δαπέδου ασφαλείας. Με την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών, παρεμβάσεων εννιά κοινόχρηστοι χώροι στις Κοινότητες καθώς και στα Νέα Μουδανιά και την Νέα Καλλικράτεια  του Δήμου Νέας Προποντίδας θα εκσυχρονιστουν και θα μετατραπούν σε σύγχρονες παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Η ασφάλεια είναι πρώτιστο μέλημα, καθώς όλοι οι νέοι χώροι θα λάβουν πιστοποίηση.
➡Αναλυτικά αφορά σε:
-Μία παιδική χαρά στα Ν. Μουδανιά (πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου).
-Δύο (2) παιδικές χαρές στα Ν. Πλάγια (Μία στην παραλία και μία πλησίον του Νηπιαγωγείου).
-Μία (1) στο Διονυσίου (χωριό)
-Μία (1) στην Κρήνη
-Μία (1) στα Ελαιοχώρια
-Μία (1) στην Τρίγλια
-Μία (1) στη Σωζόπολη και
-Μία (1) στη Ν. Καλλικράτεια
Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και την προετοιμασία της υποδομής χώρων παλαιών παιδικών χαρών ή άλλων δημοτικών οικοπέδων.
Ήδη τοποθετούνται όργανα παιδικών χαρών, ώστε να μετατραπούν σε ασφαλείς παιδικές χαρές με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
Θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι απ’ όλους, επαρκώς φωτισμένοι, ασφαλώς οριοθετημένοι με περίφραξη και είσοδο ορισμένη και όρια καθορισμένα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν ασφαλείς περιφράξεις, επαρκείς διάδρομοι κίνησης, πλακοστρώσεις και ράμπες, όπου χρειάζονται, κατάλληλα δάπεδα υποδοχής οργάνων παιδικών χαρών, εγκατάσταση άρδευσης για τα παρτέρια, ύδρευση και φύτευση και τέλος ηλεκτρολογική εγκατάσταση και φωτισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.