4 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Κοινωνία

Ψώνια για το μωρό: Πότε να αρχίσετε και χρήσιμα tips

Πολλές γυναίκες μόλις μαθαίνουν πως είναι έγκυες, δεν μπορούν να περιμένουν για να αρχίσουν να προμηθεύονται όλα τα απαραίτητα για το μικρό τους. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να αρχίσουν να γιορτάζουν τον ερχομό του, προτού καν το συναντήσουν. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην είστε σίγουρη ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπείτε σε αυτήν τη διαδικασία.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε ακριβώς για αυτό, αλλά θα σας δώσουμε και μερικά χρήσιμα tips!

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να φτιάχνετε το παιδικό δωμάτιο και να προμηθεύεστε τα πράγματα που θα χρειαστείτε για τη φροντίδα του μωρού σας. Εξαρτάται από εσάς και τις προτιμήσεις σας. Ωστόσο, θα προτείναμε να περιμένετε μερικούς μήνες ώστε να έχει προχωρήσει πια η εγκυμοσύνη σας.

Μπορεί, επίσης, να έχει για εσάς μεγάλη σημασία το να μάθε πρώτα το φύλο του μωρού, ώστε να διακοσμήσετε το δωμάτιό του ανάλογα.

Βέβαια, είναι προφανές ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε, τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε αργότερα, όταν θα πρέπει πια να αρχίσετε να ανησυχείτε για τον τοκετό και πολλά άλλα πράγματα. Αλλά και πάλι, το θέμα είναι τι προτιμάτε εσείς περισσότερο.

 

Χρήσιμα tips

  1. Σκεφτείτε πόσο χώρο διαθέτετε

Προτού αρχίσετε να γεμίζετε το σπίτι με βρεφικά είδη, καλό θα ήταν να σκεφτείτε πόσο χώρο διαθέτετε ακριβώς για αυτά. Μετρήστε το δωμάτιο που θα μετατραπεί σε βρεφικό δωμάτιο, ώστε να βρείτε έπιπλα που δεν θα περιορίζουν το χώρο και δεν θα σας δυσκολεύουν να κινηθείτε σε αυτόν όταν θα πρέπει να φροντίζετε το μωρό σας. Προσπαθήστε, επίσης, να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο όσο μπορείτε.

  1. Ποια πράγματα θα αγοραστούν από φίλους και συγγενείς;

Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα θέλουν σίγουρα να κάνουν δώρα στο μωράκι σας. Οπότε δεν θα ήταν κακή ιδέα να προσπαθήσετε να φανταστείτε (ή να τους ρωτήσετε απευθείας σχετικά με αυτό) τι μπορεί να σας φέρουν. Για παράδειγμα, οι πάντες κούνιας και γενικότερα η προίκα του μωρού, τα ρούχα του, παιχνίδια, σαλιάρες μωρού κ.τ.λ. είναι πράγματα που μπορεί να σας φέρουν άλλοι. Βέβαια, οι πάντες κούνιας που είναι σαν πλεξούδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διακοσμητικό στοιχείο του χώρου, επομένως δεν πειράζει αν έχετε και μία παραπάνω.

  1. Αποφασίστε ποιο θα είναι το budget

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα χρειαστεί να προμηθευτείτε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφασίσετε ποιο θα είναι το budget που θα μπορέσετε να διαθέσετε για τα ψώνια του μωρού. Είναι σημαντικό να μην ξεφύγετε από αυτό, γιατί το κόστος μπορεί να ανέβει σημαντικά.

Δημιουργήστε το χώρο που ονειρεύεστε για το μωρό σας, αλλά μην ξεχνάτε και τα πρακτικά ζητήματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.