15 Αυγούστου, 2022
Άρθρα Υγεία

[Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης] Ενημερώσου διατροφικά!

Γεια σας,

Κάθε χρόνο, στις 5 Μαΐου, οι σύλλογοι πνευμονικής υπέρτασης σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γι’ αυτήν τη σπάνια και συχνά λάθος διαγνωσμένη νόσο, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Πνευμονικής Υπέρτασης.

Η Πνευμονική Υπέρταση είναι μια σπάνια νόσος των πνευμόνων που εντοπίζεται στη δυσλειτουργία των αρτηριών των πνευμόνων. Πολύ συχνά συγχέεται με την Αρτηριακή Υπέρταση, η οποία όμως αναφέρεται στις αρτηρίες όλου του σώματος και όχι μόνο των πνευμόνων.

Η Παγκόσμια Ημέρα, που θεσμοθετήθηκε από το 2012, στοχεύει στη σημασία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής των περισσοτέρων από τα 25 εκατομμύρια ατόμων που νοσούν παγκοσμίως. Γι’ αυτό και στο άρθρο μου «Πνευμονική Υπέρταση: πόσα γνωρίζεις;» στόχος μου είναι να σας μεταφέρω τα διατροφικά σημεία κλειδιά της νόσου, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο link που ακολουθεί:

https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/15258-pnevmoniki-ypertasi-posa-gnorizeis

Αναδημοσιεύστε κι εσείς το άρθρο και συμβάλλετε στο να μεταφερθούν οι πληροφορίες σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό! Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν στην αναδημοσίευσή σας προσθέσετε το ενεργό link του αρχικού άρθρου ως πηγή.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ειρήνη Κοντοπίδου,
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.