4 Δεκεμβρίου, 2022
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ προς Ερντογάν: Η καλή γειτονία απαιτεί ειρηνική συνύπαρξη

24/05/2022

 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού για το θέμα των F16, καθώς και τις νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και του FΙR Αθηνών που σηματοδοτούν νέα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Καλούμε τους Ευρωπαίους εταίρους και όλες τις χώρες και οργανισμούς που σέβονται το διεθνές δίκαιο να καταδικάσουν την προκλητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης και να ασκήσουν πίεση για την αλλαγή της.

Σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών αναταράξεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των συνεχιζόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και αλλού, η δημιουργία νέων εντάσεων, εκ του μη όντος, είναι μια ακόμα απόδειξη της ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Για άλλη μια φορά οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ επιβεβαιώνουμε ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από νέες εντάσεις και θερμές αντιπαραθέσεις. Η μόνη οδός για την ευημερία και πρόοδο των δυο λαών μας είναι αυτή του αμοιβαίου σεβασμού, της ειρηνικής συνύπαρξης και της επίλυσης τυχόν διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου.

 

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016, email: cladop@yahoo.com

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.