7 Φεβρουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

 

25/05/2022

 

Ελληνική επιχειρηματικότητα και ενεργειακή κρίση, άμεσες λύσεις τώρα!

Συνάντηση Κ. Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δ. Πολιτόπουλου
με τον Γ. Χατζηθεοδοσίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κκ. Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δημήτρης Πολιτόπουλος με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο της δημιουργίας ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας με ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις του ΕΕΑ σε συνδυασμό με τις θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Δόθηκε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις  μπορούν να αποκτήσουν  ένα περισσότερο βιώσιμο προφίλ, το οποίο πλέον κρίνεται επιτακτικό λόγω των στόχων της ΕΕ για το κλίμα, της ενεργειακής κρίσης και της αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας με βάση τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα από τα κυβερνώντα κόμματα.

Διαπιστώθηκε ταύτιση των προτάσεων του ΕΕΑ με τις θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ αναφορικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

  • Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% σε είδη πρώτης ανάγκης γεγονός που έχει ήδη γίνει σε 11 χώρες στην Ευρώπη.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχει γίνει ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα το έπραξε και η Γερμανία.
  • 120 δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή για να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις.
  • Δυναμική αξίωση από την Ευρώπη για ευελιξία στις οικονομικές πολιτικές.
  • Μείωση μη μισθολογικού κόστους

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα στηρίξουν την ανάδειξη των προτάσεων του ΕΕΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο οποίο είναι μέλη, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισαν τη σημασία και τον ρόλο που θα έπαιζε το κόμμα αν είχε βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμφώνησαν επίσης και με την επικείμενη ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ενώ τονίστηκε από την πλευρά τους ότι ως κόμμα με βαθιά γνώση σε θέματα που άπτονται της ενέργειας, αλλά και βιωσιμότητας έχουν διαμορφώσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

 

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016, email: cladop@yahoo.com

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.