4 Φεβρουαρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου Κοινωνία

«Όχι στις νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας» – Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

«Όχι στις νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας» φωνάζουν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία και φορείς, που τάσσονται κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η πορεία. Τάσσονται κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και στην οποιαδήποτε ανάμειξη της Ελλάδας σε αυτόν, ενώ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να μη προχωρήσει στην σφράγιση της συμφωνίας.

«Σήμερα η κυβέρνηση προχωράει σε ένα κατάπτυστο βήμα, ψηφίζοντας τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Ένας ακόμη κρίκος στη θανάσιμη αλυσίδα για τον λαό μας μπαίνει σήμερα», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της επιτροπής για την διεθνή ύφεση και ειρήνη Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζώκας.

Και προσθέτει: «Πλήθος συλλόγων και φορέων του λαϊκού κινήματος μαζεύτηκαν σήμερα για να εκφράσουν αυτή την αντίθεση. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει τις βάσεις, δεν θέλει καμία ανάμειξη στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, για αυτό καλούμε την κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο να μην προχωρήσουν στη συμφωνία και να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων πίσω. Να σταματήσει η αποστολή οπλισμού στο θέατρο του πολέμου στην Ουκρανία».

Σημειώνεται πως η συμφωνία υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2021 από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. Με τη συμφωνία αναβαθμίζονται οι νατοϊκές βάσεις και υποδομές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο και στη Λάρισα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.