30 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ στην παρέλαση και στην πορεία του Αθάνατου Τάγματος της Αγίας Πετρούπολης για τη Νίκη κατά του Ναζισμού

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.comakkel.press@gmail.com

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty 

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

9/5/2022

Την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη, για την Νίκη των εθνών κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στις 9 Μαΐου παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, ενώ συμμετείχε και στην πορεία του «Αθάνατου Τάγματος», επίσημα προσκεκλημένος από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης. Ήταν ο μοναδικός πολιτικός από την Ελλάδα που συμμετείχε και ο μοναδικός από «δυτική» χώρα. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας κάθε οικογένεια θρηνεί το λιγότερο έναν νεκρό από την πολιορκία της πόλης από τους Γερμανούς Ναζί που κράτησε περίπου 900 ημέρες, με περισσότερους από 1.500.000 νεκρούς. Κάθε χρόνο μετά την στρατιωτική παρέλαση, οι συγγενείς των πεσόντων με φωτογραφίες των ηρώων παρελαύνουν. Αυτό είναι το περίφημο ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΑΓΜΑ. Στην κυριολεξία ένιωσα δέος και τιμή να συμμετάσχω σε αυτή την τεράστια πορεία μνήμης και οφείλω να αναγνωρίσω ότι οι νεκροί ήρωες που δεν ξεχάστηκαν είναι πραγματικά ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!!

Τιμή και δόξα σε κάθε ήρωα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που πέθανε για την λευτεριά.

 

Ως Έλληνες γνωρίζουμε καλά και από αντίσταση και από μάχες με τους κατακτητές αλλά και μετράμε και εμείς τεράστιο αριθμό θυμάτων. Ευχαριστούμε τον Ρωσικό λαό που με το αίμα τους, το δικό τους, το δικό μας και άλλων λαών, δεν ζούμε σήμερα κάτω από την μπότα των Γερμανών Ναζί και του Άξονα του κακού. Ευχαριστώ την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης για την τεράστια τιμή που μου έκανε να είμαι προσκεκλημένος της χώρας που έδωσε τα μέγιστα στον πόλεμο κατά του φασισμού και χάρισε στους λαούς της Ευρώπης την πολυπόθητη νίκη. Αρχινημένο σύνθημα πάντα μου μένει πως δεν θα αφήσουμε να περάσει κανένα είδος φασισμού, ειδικά σε εποχές που βλέπουμε τον Άξονα να ανασυντάσσεται και τους δοσίλογους να αναγεννώνται».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.