29 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου

Ο Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τη 200η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

01/05/2022

 

Στις εκδηλώσεις τιμής για τη 200ή επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ παρακολούθησε και την αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων ηρωίδων γυναικών.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Τιμούμε σήμερα τη θυσία των προγόνων μας Ναουσαίων, που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και κυρίαρχη πατρίδα. Στη Νάουσα, που είναι η μόνη πόλη, η οποία χαρακτηρίστηκε ηρωική, η μνήμη από το Ολοκαύτωμα και την αυτοθυσία δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Δεν θα επιτρέψουμε όλοι εμείς να σβήσει, τιμώντας κάθε χρόνο τους προγόνους μας, που άφησαν πίσω τους μια παρακαταθήκη ηρωισμού και αυταπάρνησης για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας. Σήμερα θυμόμαστε την επανάσταση, τις σκληρές μάχες, την πολιορκία, την εισβολή, την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης και τη σφαγή και αιχμαλωσία των επαναστατημένων Ελλήνων. Μετά τα τραγικά γεγονότα και τις αγριότητες των κατακτητών ενάντια στον πληθυσμό της Νάουσας, η επανάσταση στη Μακεδονία ουσιαστικά έσβησε. Όμως έμεινε το παράδειγμα των Ναουσαίων ηρώων ζωντανό και τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ένωση με την Ελλάδα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να ανατρέξουμε στο παράδειγμα του Ολοκαυτώματος, να το μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές και να αντλήσουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, ενωμένοι, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας καθήκον».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.