6 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Κουτσούμπας από ΑΠΘ: Κάνατε κουλερόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία

«Κάνατε κουρελοχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πάλη των φοιτητών απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης είναι σημαντικη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

«Δεν είστε μόνοι, σηκώστε το κεφάλι, έχετε δικαιώματα, μην αφήσετε να μετατρέψουν την νέα γενιά σε σύγχρονους καλοκαιρινούς σκλάβους» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, δεχόμενος χειροκροτήματα και συνθήματα από το κοινό, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τώρα είναι πιο σημαντικό να δυναμώσει το φοιτητικό κίνημα στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης για δωρεάν σπουδές, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για επιστήμονες, χωρίς πανάκριβες εξετάσεις. Οι συμφοιτητές σας του ΔΙΠΑΕ μίλησαν και έσπασαν το απόστημα της βίας και νοθείας που τιμήθηκε επί δεκαετίες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης».

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μείνει για πάντα λιμάνι των λαών»

Αναφερόμενος για την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως «μπορούμε να βαδίσουμεαζι όσοι δεν συμφωνούμε με την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο» προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε ο λαός μας να γίνει θύτης των άλλων λαών, με κίνδυνο αυτός να γίνει το επόμενο θύμα. Αυτή είναι η περιβόητη δυτική ελευθερία της κυβέρνησης. Θέλουν να κάνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ορμητήριο υποδοχής νατοϊκών και αμερικανικών στρατευμάτων, εμείς είμαστε εδώ για να τους πούμε πως θα είναι για πάντα το λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο για τους μακελάρηδες».

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε στους φοιτητές: «Κάνατε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση».

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων, δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο πλήρως απομακρυσμένο από τις ανάγκες των φοιτητών. Και όσο θα απομακρύνεται, τόσο θα μεγαλώνει η ανάγκη τους να το “περιφρουρούν” και να το “προστατεύουν” από τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Γι’ αυτό φέρνουν και την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Ενώ όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, σημείωσε πως οι φοιτητές μεταξύ άλλων θα πρέπει να διεκδικήσουν την κατάργησή της απ’ όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς επίσης και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 825 ευρώ.

Για τις φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαϊου, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, έδωσε μήνυμα δυναμικής διεκδίκησης. Όπως επεσήμανε: «Σε λίγες μέρες, στις 18 του Μάη, θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές. Έχουν μιλήσει μέχρι τώρα, πολλοί στο όνομα των φοιτητών. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσετε εσείς! Στις φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές έχετε μια ευκαιρία! Η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα να ακουστεί πιο δυνατά. Τώρα κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή ότι δεν άκουσε».

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.