4 Φεβρουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ 2022 ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

 

Μέγιστο βαθμό οργάνωσης και συντονισμού επέδειξε σήμερα ο δήμος Κασσάνδρας στη διάρκεια μεγάλης άσκησης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ 2022» πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα της Φούρκας. 

Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κασσάνδρας, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». Την έναρξη της άσκησης έκανε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Παρών ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου και το  Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών 

Επίσης στην Κασσάνδρα παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης  Σταύρος Καλαφάτης,ο  Αντιπεριφεριάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας

«Είχαμε την τιμή να επιδείξουμε πλήρη συντονισμό και ετοιμότητα προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και να αποδείξουμε σε μας τους ίδιους ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια επικίνδυνη δασική πυρκαγιά. Κύριο μέλημά μας είναι η προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής και δευτερευόντως η διασφάλιση τη ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Συνεχίζουμε να δίνουμε βαρύτητα στην πρόληψη έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε μια σπιθαμή του πολύτιμου δάσους μας», ανέφερε σε δήλωσή της η δήμαρχος Κασσάνδρας που ευχαρίστησε  όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή άσκηση. 


Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων δράσεων ετοιμότητας που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους σημαντικής επισκεψιμότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.