Άρθρα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κλιματικός Νόμος: Με χαμηλές προσδοκίες και βήματα προς τα πίσω

Κλιματικός νόμος με χαμηλές προσδοκίες και βήματα πίσω

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Κλιματικού Νόμου (για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή) του οποίου η σύνθεση είχε ξεκινήσει πριν από περίπου έξι μήνες. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είχαμε τοποθετηθεί δημόσια στη φάση διαβούλευσης και επισημάνει τα ζητήματα που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να απουσιάζουν από ένα τόσο καθοριστικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα επηρεάζει τη ζωή των πολιτών και του Πλανήτη στο μέλλον. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

Ευκαιρία ή απειλή η σημερινή ενεργειακή κρίση;
Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα μιλά στη Ναυτεμπορική.

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και πώς; Η Ελλάδα, ευάλωτη όχι μόνο ως μη αυτάρκης επί του παρόντος ενεργειακά χώρα, αλλά και λόγω της οικονομίας που μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει, βρέθηκε πάλι να πλέει στα αχαρτογράφητα νερά της πανδημικής και τώρα της ενεργειακής κρίσης. Με το υπάρχον πλάνο αντιμετώπισης ως επί το πλείστον να επαφίεται στα μέτρα που εν δυνάμει θα λάβει η Ε.Ε., χωρίς ήδη κατηρτισμένο πλήρες εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης, απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Διαβάστε ΕΔΩ.

Πόσα λίγα έχουμε κάνει για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού;

Κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσο δυσάρεστα γεγονότα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι λάθος έχουμε κάνει ως κοινωνία, ως εκπαιδευτικό σύστημα και ως γονείς. Ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί, με ποιες αρχές και ποια πρότυπα έχουμε γαλουχήσει τα παιδιά μας; Τι παράδειγμα τους δίνουμε; Κανείς/μια δεν είναι αθώος/α. Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι αναλογικά και τέτοια γεγονότα αποτελούν μια πρόκληση για να αλλάξουμε, πρωτίστως, εμείς οι ενήλικοι. Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Τομεάρχη Παιδείας Κωνσταντίνου Ζιάβρα που φιλοξενήθηκε στο REAL.GR

Μετακινήσεις με 9€;

Μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το μέτρο για απεριόριστες μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς με μόλις 9 ευρώ τον μήνα, όπως στην Γερμανία; Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ μιλά στον Γιώργο Κακούση και τον Δημήτρη Πετρόπουλο στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά», στον ALPHA RADIO για τη βιώσιμη κινητικότητα και προτείνει πράσινες οικολογικές λύσεις για τις μετακινήσεις μας. Με πολιτική βούληση και όραμα, όλα γίνονται! Ακούστε ΕΔΩ.

 

Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα: Αναγκαία όσο ποτέ η εκπροσώπηση της φωνής της οικολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Την ανάγκη να εργαστούμε σκληρά για τον πράσινο μετασχηματισμό επισημαίνει στο Flash.gr η συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα η οποία αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση εκτιμά ότι αυτό που απαιτείται είναι μια ολιστική αντιμετώπιση της κατάστασης μέσω ενός πλήρους εθνικού πλάνου ενεργειακής επάρκειας, με σωστή αξιοποίηση των εργαλείων και των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβάστε ΕΔΩ.

Με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη Βουλή διεκδικούμε πολλά περισσότερα! Μάθε, Δράσε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.