31 Ιανουαρίου, 2023
Άρθρα Πολιτική & Οικονομία

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τώρα την Κυβέρνηση να μελετήσει πολύ σοβαρά το θέμα της Υγείας και να διαμορφώσει ένα Εθνικό Σχέδιο Aναδιαμόρφωσής της, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με προτεραιότητα: στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την πρόληψη, τη σωστή στελέχωση των μονάδων ΜΕΘ και φυσικά όλα αυτά όχι εις βάρος των πολιτών της χώρας. Είναι αδιανόητη η πρόθεση της Κυβέρνησης να θέσει σε λειτουργία τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία στα οποία οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 30% του ποσού του χειρουργείου καθώς και την αμοιβή ιατρού! Διαβάστε ΕΔΩ.
Γυναίκες ενωμένες ενάντια στην παράνοια και τη βία του πολέμου. Ανήμερα της 8ης Μάη, ημέρας μνήμης για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υψώσαμε τη φωνή μας για την παύση του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Πόλεμος καταστρέφει, η ειρήνη δημιουργεί.
Διαβάστε ΕΔΩ τις θέσεις μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα θέλατε ένα εισιτήριο 9 ευρώ για απεριόριστες διαδρομές σε όλα τα ΜΜΜ;
Με εννέα ευρώ το μήνα και για τρεις μήνες, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν απεριόριστες διαδρομές στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση ανακούφιση εργαζομένων, φοιτητών και οικονομικά ευάλωτων ομάδων από το επιπλέον κόστος που έχει επιφέρει η αύξηση των τιμών ορυκτών καυσίμων μαζί με την προώθηση χρήσης των ΜΜΜ από όλους τους πολίτες. Που; Στη Γερμανία! Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Ηλία Παπαθεοδώρου, Οργανωτικού Γραμματέα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Ο Ηλιας Παπαθεοδώρου στην εκπομπή “Δύο όψεις, πολλές απόψεις”

Από το Τούπινγκεν της Γερμανίας, ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παθεοδώρου, μιλά στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ και τον Προκόπη Αγγελόπουλο, στη Φωνή της Ελλάδας, γι’ αυτά που συναντά στα ταξίδια του στην Ευρώπη, σε σχέση με τη ριζική αλλαγή στο αστικό περιβάλλον, με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Ακούστε ΕΔΩ.

Ο Μιχάλης Μπάκας στην ΕΡΑ Αιγίαου

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μετακινούμαστε στις πόλεις μας, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, γρήγορα και οικονομικά; Μα φυσικά το ποδήλατο!
Τι συμβαίνει όμως με το θέμα της ασφάλειας κατά τη μετακίνηση των ποδηλατιστών; Υπάρχουν υποδομές;
Υπάρχει συνδεσιμότητα στους ποδηλατοδρόμους; Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Μιχάλης Μπάκας στην ΕΡΑ Αιγαίου.

 

Με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη Βουλή διεκδικούμε πολλά περισσότερα! Μάθε, Δράσε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.