29 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Προθεσμία δύο ημερών στην κυβέρνηση – Νέες κινητοποιήσεις από Πέμπτη

Προθεσμία δύο ημερών ώστε να εγκριθούν τα αιτήματά τους αποφάσισε να δώσει στην κυβέρνηση το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ πριν προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία 48 ωρών προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αν, ωστόσο, δεν υπάρξει ανταπόκριση μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι, τότε από την Πέμπτη, 26 Μαΐου έρχονται νέες κινητοποιήσεις με τετράωρη στάση εργασίας. Την ίδια ημέρα, μάλιστα, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 10 το πρωί, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από το συνδικάτο των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας ανέφερε ότι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίζεται. «Καμία κίνηση δεν έχουμε δει τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από διοίκησης ΟΑΣΘ για τη διευθέτηση των αιτημάτων μας όσον αφορά την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των επιδομάτων για τα ανθυγιεινά και των επιδομάτων θέσης ευθύνης», επισήμανε με δυσαρέσκεια.

Κολλημένες οι Σ.Σ.Ε στο υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με τον κ. Δήμκα, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ακόμη στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών από το οποίο οι εργαζόμενοι αναμένουν την τελική έγκριση και υπογραφή. «Ακόμη και τα δημοσιεύματα που είδα το φως της δημοσιότητας ότι ήταν στο τελικό στάδιο, δεν επαληθεύτηκε και δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Και η τελευταία απεργία που κηρύξαμε, κρίθηκε παράνομη λόγω αυτών των δημοσιευμάτων. Ακόμη κι αν ίσχυε, από τότε πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες και ακόμη είμαστε σε αναμονή», τόνισε.

Σχετικά με τα επιδόματα για τα ανθυγιεινά και τα επιδομάτα θέσης ευθύνης, δήλωσε ότι αναμένουν να εκδοθεί η ΚΥΑ και να κατατεθεί η ανάλογη τροπολογία. «Ούτε βήμα προόδου από καμία πλευρά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Είμαστε ακόμη στο μηδέν», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό προχωρούν σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας άμεσα από τη διοίκηση την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δήμκας «οι Σ.Σ.Ε βρίσκονται από τις 8 Απριλίου στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών μετά από διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αποστολής των σχετικών εγγράφων». Παράλληλα, ζητούν και την επσιτροφή των επιδομάτων για τα ανθυγιεινά και των επιδομάτων θέσης ευθύνης τα οποία κόπηκαν τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.