15 Αυγούστου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη με κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με κατάθεση στεφάνων στο ΕΚΘ και ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των εργατών, τίμησαν τα μέλη της διοίκησης το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μαζί με εργατικά Σωματεία της πόλης την εργατική Πρωτομαγιά.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, απ’ όπου μέλη των διοικήσεών τους απηύθυναν χαιρετισμούς.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο κ. Κυπριανίδης δήλωσε ότι το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι για μια καλύτερη διαβίωση για όλους, με καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ», τόνισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας επεσήμανε ότι «σήμερα μια του μήνα τιμάμε αγώνες και αγωνιστές. Είμαστε εδώ πολλοί περισσότεροι μετά τα δύο χρόνια πανδημίας, μετά από στερήσεις και δυσκολίες στους εργαζόμενους».

Ο ίδιος συνεχίζοντας στάθηκε στην ενεργειακή κρίση και δήλωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα σταθεί αρωγός στους πολίτες.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση, την ενεργειακή. Η ενεργειακή κρίση, η άνοδος των τιμών, ο πληθωρισμός θα συνεχίζεται. Θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό, σαν τοπική αυτοδιοίκηση για τους πολίτες μας. Δεσμεύομαστε σε αυτες τις δύσκολες συνθήκες να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι φορέων, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη, απέναντι από το ΕΚΘ, χωρίς να ακολουθήσει πορεία.

Σημειώνεται ότι μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποιούν πορεία περιμετρικά του ΕΚΘ, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.