31 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και επίσημα με τον Πάρι Κουρτζίδη

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και επίσημα με τον Πάρι Κουρτζίδη – «Θέλουμε, μπορούμε, ξέρουμε πως να αλλάξουν η Ελλάδα μορφή και ο ελληνικός λαός μοίρα»

 

Επισήμως παρουσιάστηκε ο νέος ισχυρός πολιτικός συνασπισμός υπό τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και πρόεδρο τον γνωστό δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη.

Η παρουσίαση του νέου κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΕΛΑ) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα (Grand Hotel Palace), με παρευρισκόμενους από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, έγινε η ιστορική επίσημη εκκίνηση του «ΕΛΑ».

 

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ υπό την προεδρεία του κ. Πάρι Κουρτζίδη έχουν ήδη προσχωρήσει και συμμετέχουν το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» (του οποίου είναι και παραμένει εκλεγμένος πρόεδρος), τα «Λιοντάρια-Συνέργεια για την Ελλάδα» του Μιχάλη Χαραλαμπίδη (ιδρυτικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ), ο πολιτικός συνασπισμός «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» του Κώστα Ντάλιου (αποτελείται από το κόμμα ΛΕΥΚΟ και κοινωνικοπολιτικά κινήματα όπως  το «Διεθνές Κίνημα Γυναικών», το Kίνημα «ΡΑΠΕΡ», το «Διεθνές Κίνημα ΑΜΕΑ», το Κίνημα των Ελλήνων Ομογενών, το Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά, η «Διεθνής Ένωση Χρηστών Τηλεπικοινωνιών – Ένωση Οικοτεχνών-Χειροτεχνών, το «Κίνημα Πολιτών για την Ασφάλειά τους» και η «Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων»), καθώς και το «Κόμμα ΑΜΕΑ» του Ιωάννη Κοντογιάννη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας.

 

Στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έχουν επίσης ενταχτεί και πολιτικές προσωπικότητες όπως για παράδειγμα από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, οι Χρόνης Δαμιανίδης (υποψήφιος βουλευτής Βέροιας), Ζωή Νασίκα (υποψήφια βουλευτής Λάρισας), Μαργαρίτα Αβραντίνη (υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιά), ο Χρήστος Αναστασίου. Επίσης, ο κ. Σοφοκλής Βλαστάρης, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβητικών (ΕΛΟΔΙ) και πρόεδρος του Σωματείου Διαβητικών Νομού Σερρών, ενώ στους άτυπους συμβούλους του προέδρου του «ΕΛΑ», κ. Πάρι Κουρτζίδη, προστέθηκε μετά την επίσημη παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών φορτηγών κ. Απόστολος Κενανίδης.

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πάντως, θέλοντας να συμβολίσει το άνοιγμα που αναμένεται να επιδιώξει στις γυναίκες, τους νέους ανθρώπους και τον αθλητισμό, αποκάλυψε ότι τον κοινωνικο-πολιτικό συνασπισμό στηρίζουν η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Πόντιος παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης Γιωρίκας Πηλίδης, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του στο Survivor, καθώς και ο Ολυμπιονίκης της Πάλης Γιώργος Αθανασιάδης (νυν αντιδήμαρχος Λιοσίων), ενώ ο αδελφός του Γιάννης Αθανασιάδης, που είναι επίσης παλαίμαχος αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής Πάλης, έχει ήδη οριστεί από τον πρόεδρο του «ΕΛΑ» τομεάρχης αθλητισμού.

 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Πάρις Κουρτζίδης παρουσίασε την αγωνιστική δράση των προαναφερθέντων διεθνών Ελλήνων αθλητών σε βίντεο. Με πιο χαρακτηριστικό και ενδεικτικό αυτό του Γιωρίκα Πηλίδη με Αμερικανό αντίπαλο, τον οποίο κέρδισε με ανατροπή (από 0-6, γύρισε τον αγώνα σε 8-6), κερδίζοντας παγκόσμιο μετάλλιο.

 

Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Ο πρώην νομάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση να είναι στο ψηφοδέλτιο της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, καθώς ως Έλληνας του Πόντου διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, τόσο με τον κ. Πάρι Κουρτζίδη (από την εποχή που ο πρόεδρος του «ΕΛΑ» ήταν πολιτικός συντάκτης), όσο και με κορυφαία στελέχη του «ΕΛΑ» στη Μακεδονία.

Ο Δημήτρης Βάνης, Υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Γιάννης Κουργιανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

Απόσπασμα από τις ομιλίες (παρουσίασης και κλεισίματος εκδήλωσης) του προέδρου του «ΕΛΑ», Πάρι Κουρτζίδη:

 

«Σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε να αναλάβω το τιμόνι και του νέου ισχυρού κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού – «ομπρέλα» που μαζί δημιουργούμε. Να ηγηθώ αυτού του πρωτίστως κοινωνικού αλλά και πολιτικού κόμματος, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που χρειάζεται επιτακτικά ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα μας. Ο δρόμος του μέλλοντος είναι στα χέρια μας. Είναι στα δικά σας χέρια, κι όλων όσοι θέλουμε όχι μόνο να λεγόμαστε αλλά και να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και ελεύθεροι Έλληνες. Πραγματικά Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Είμαστε το Ριζοσπαστικό Κοινωνικό Κέντρο. Ριζοσπαστικό, γιατί θέλουμε να φέρουμε την Ανατροπή. Να αλλάξουμε το ελληνικό κράτος συθέμελα. Και κοινωνικό, γιατί έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την ελευθερία του Τύπου και την απόδοση δικαιοσύνης παντού.

Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αποδεικνύουν συνέχεια και συνέπεια. Αξιοπιστία. Να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και διορατικότητα. Να λειτουργούν ως φορέας αλλαγών που στόχο έχει να κάνει εφικτό το ευκταίο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ριζικές, συθέμελες αλλαγές. Το κλειδί της προόδου είναι η λογική. Τα κλειδιά για μια νέα Ελλάδα, είναι η δύναμη του δικαίου. Της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η επένδυση μας στις γυναίκες και στους νέους ανθρώπους. Στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, χωρίς βία αλλά με ευγενή άμυλα.

Σύνθημα μας, σε κάθε μία και καθένα δίπλα μας, έχουμε το ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ για να φέρουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Θέλουμε, Μπορούμε, Ξέρουμε Πως! Η Ελλάδα να αλλάξει μορφή και ο ελληνικός λαός να αλλάξει μοίρα. Μαζί λοιπόν από σήμερα, αυτή την ιδιαίτερα συμβολική μέρα, ξεκινάμε. Έχω εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της κοινωνίας και φυσικά στις δικές σας. Των συνεργατών μου. Και ειλικρινά, είμαι περήφανος για όλες και όλους εσάς. Σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου, τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, που δηλώσατε απόψε παρών και που αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί να δίνουμε την μάχη μέσα στην κοινωνία μέχρι να κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε διαφορετικοί και χρήσιμοι για τον τόπο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.