27 Νοεμβρίου, 2022
Άρθρα

Δημοσκοπήσεων Χαλκιδικής το ανάγνωσμα…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 
Τι είναι η δημοσκόπηση; Είναι η φωτογραφία μιας στιγμής; Τι μπορεί να δείξει; Την εικόνα που μπορεί να έχει μια παράταξη, ένας Δήμαρχος, ή να δείξει τον δρόμο σε κάποιον επιδοξο διεκδικητη Βουλευτικής έδρας ή αυτοδιοικητικής.

Δημοσκοπήσεις άλλωστε δεν γίνονται μόνο σε εθνικό επίπεδο,  που  αποτυπώνουν την πρόθεση των πολιτών να στηρίξουν τα κόμματα ή τους αρχηγούς τους,  στις επόμενες εθνικές εκλογές.  Αλλά αυτή την περίοδο στην Χαλκιδική την τιμητική τους έχουν οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται  για δήμους και περιφέρειες.

Άλλωστε είναι δεδομένο ότι οι επομενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα χαρακτηριστούν από τις  πολλές ανατροπές στις επόμενες εκλογές.
Και ίσως θα οδηγηθούμε σε μια επανάληψη των εκλογών του 2014, που περισσότεροι από το 60% δήμαρχοι και περιφερειάρχες  δεν επανεκλέγηκαν, επειδή πλήρωσαν το τίμημα της  οικονομικής κρίσης  και των συγχωνεύσεων των δήμων,  με τον  Καλλικράτη.
Και έτσι και τώρα που επικρατεί η νέα οικονομική κρίση, με την αδράνεια της πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με το αλαλούμ της απλής αναλογικής, πολλοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν το πολιτικό τίμημα.
Και ιδιαίτερα βέβαια όσοι δένουν το άρμα της πολιτικής τους πορείας με το κυβερνών κόμμα. Θα πληρώσουν τη νύφη,  εκλογικά εννοείται,  λόγω των απανωτών κρίσεων που έχει υποστεί ο πολίτης και όσοι προσπαθούν  να επαινέσουν το κυβερνητικό έργο.
Γιατί  η καθημερινότητα πολιτών και των επιχειρήσεων έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτη και ιδιαίτερα με την ενεργειακή κρίση.  Αλλά και το διαρκές φρενάρισμα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα προγράμματα και έργα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Αντώνης Τρίτσης».  Που πολλά  θα έπρεπε να προχωρήσουν  εδώ και καιρό και καρκινοβατούν. Και πολλά έργα που θα ξεκινήσουν,  κινδυνεύουν να  μείνουν στον αέρα από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις.
Ας έχουν γνώση λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι,  ότι πολλά πράγματα μπορεί να φαίνονται ρόδινα επικοινωνιακά τώρα, αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης,  τα κριτήρια τα οποία θα ψηφίσει ο λαός,  θα είναι εντελώς διαφορετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.