3 Οκτωβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

ΑΠΘ: Ακύρωση μαθημάτων σήμερα στο Βιολογικό μετά την επίθεση με βαριοπούλες

Στην ακύρωση μαθημάτων και εργαστηρίων στο κτίριο Βιολογίας του ΑΠΘ προχωρά σήμερα η Σχολή Θετικών Επιστημών μετά τις εκτεταμένες φθορές και καταστροφές που υπέστη το εργοτάξιο για την κατασκευή της βιβλιοθήκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Η επίθεση αγνώστων με βαριοπούλες άφησε πίσω μεγάλες φθορές κυρίως στο ισόγειο, οι ανελκυστήρες έχουν υποστεί ζημίες και δεν λειτουργούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο χώρος κρίθηκε από την Κοσμητεία ως επικίνδυνος για την προσέλευση και διέλευση εργαζομένων και φοιτητών-τριών.

Για τον λόγο αυτόν, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ότι η λειτουργικότητα του κτηρίου δεν θα προλάβει να αποκατασταθεί έως σήμερα και η ακύρωση των μαθημάτων και εργαστηρίων της που διεξάγονται στο κτήριο Βιολογίας χαρακτηρίστηκε ως επιβεβλημένη. Ταυτόχρονα, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών επιστημών σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές -σε συνεργασία με τον νέο εργολάβο και τις πρυτανικές αρχές- επισημαίνει ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια αναπλήρωσης των εκπαιδευτικών ωρών που θα χαθούν.

«Ας αναλάβουν όλοι-όλες τις ευθύνες που τους αναλογούν»

«Είναι θλιβερό σε μία δημοκρατική χώρα η ελευθερία της πρόσβασης στην εκπαίδευση να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές στρέφονται σαφώς τόσο εναντίον της ακαδημαϊκής ελευθερίας, όσο και εις βάρος των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Σχολής, και αποτελούν τον ορισμό των τρομοκρατικών πράξεων βίας» αναφέρουν αρμόδιες πηγές του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας «ας αναλάβουν όλοι-όλες τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η ιδέα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη».

Σημειώνεται πως την επίθεση καταδίκασαν ο πρύτανης του ΑΠΘ και η πολιτική ηγεσία, ενώ για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.