Θεσσαλονίκη: Συγκινεί το εντυπωσιακό γκράφιτι του Άλκη Καμπανού στο σημείο της δολοφονίας του (ΦΩΤΟ)
Μορφή πήρε σήμερα το τεράστιο γκράφιτι για τον αδικοχαμένο 19ρονο Άλκη Καμπανό, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκανς, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Στον τόπο του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο γκράφιτι στη μνήμη του, που απεικονίζει το χαμογελαστό του πρόσωπο, γράφοντας επάνω με μεγάλα γράμματα το ονοματεπώνυμό του.
Οι φίλου του Άλκη, ζήτησαν από τους καλλιτέχνες Γιάννη Μπουζούκη και Θανάση Ευαγγελόπουλο, να δημιουργήσουν το μεγάλο αυτό έργο. Στον τοίχο του σχολικού συγκροτήματος στην πρώην πια οδό Γαζή, νυν Αλκιβιάδη Καμπανού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σκαλιά όπου ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, φιγουράρει το εμβληματικό πρόσωπο του, με το εκφραστικό χαμόγελο και τα μεγάλα αθώα μάτια του.
Το πρόσωπο του Αλκιβιάδη είναι στα χρώματα του κίτρινου και του κόκκινου, ενώ δεξιά και αριστερά του έχουν ζωγραφιστεί δύο μεγάλοι πάπυροι, όπου σε αυτόν στα αριστερά αναγράφεται «Άλκη Ζεις» ενώ σε αυτόν στην δεξιά πλευρά, «1.2.2022», η ημέρα της δολοφονίας του.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο πριν το ματς με τον ΠΑΣ θα γίνει η μετονομασία της θύρας των επισήμων σε θύρα “Άλκης Καμπανός” στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Δείτε φωτογραφίες:







