1 Ιουλίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Νέα στάση εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία

Σε νέα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι προχωρούν αύριο, Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και διαμαρτυρία στις 10 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην οδό Παπαναστασίου προκειμένου να διεκδικήσουν για μια ακόμη φορά την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η στάση εργασίας μάλιστα δεν θα περιλαμβάνει τα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας ύστερα από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για την σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι περίπου 1.600 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις να εγκριθούν οι Σ.Σ.Ε οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο ThessToday.gr o πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας.

Οι εργαζόμενοι με τις αυριανές κινητοποιήσεις διαμαρτύρονται παράλληλα και για τα νομοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης στους δικαιούχους με την αιτιολογία ότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κ.Υ.Α.

Σχετικά με τις υπογραφές που εκκρεμούν για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είχε τονίσει ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε χωρίς συμβάσεις. Εδώ και τρεις μήνες έχουν συμφωνηθεί και διαρκώς τα αρμόδια υπουργεία εντοπίζουν προβλήματα και ζητούν επιπλέον στοιχεία. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια του υπ.Οικονομικών και ελπίζουμε να μην βρεθεί και εκεί πρόβλημα».

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ σχολίασε μάλιστα την απόφαση των εργαζομένων με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται ότι «ο ΟΑΣΘ κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο» και διευκρινίζουν ότι οι «υπηρεσίες του Οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.