22 Φεβρουαρίου, 2024
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Φρένο» στην αυριανή 24ωρη απεργία του ΟΑΣΘ – Κανονικά τα δρομολόγια

«Φρένο» μπήκε με απόφαση του Δικαστηρίου στην αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ύστερα από την κινητοποίηση της διοίκησης να προσβάλει δικαστικά την απεργία που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο στη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας ανέφερε ότι εφόσον κρίθηκε παράνομη, θα συγκαλέσουν εκ νέου διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις οι περίπου 1.600 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Οι λόγοι της απεργίας

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ εδώ και καιρό προχωρούν σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας άμεσα από τη διοίκηση την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δήμκας «οι Σ.Σ.Ε βρίσκονται από την Παρασκευή, 8 Απριλίου στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών μετά από διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αποστολής των σχετικών εγγράφων. Μας είχαν ενημερώσει ότι είχαν σταλθεί από τις 15 Μαρτίου ενώ όπως φάνηκε την Παρασκευή έλαβε το υπουργείο τα έγγραφα». Παράλληλα, διαμαρτύρονται και για την περικοπή των επιδομάτων για τα ανθυγιεινά και των επιδομάτων θέσης ευθύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.