Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με την Ινδή υπουργό για θέματα Εμπορίου και Βιομηχανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Απριλίου 2022
Συνάντηση με την Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας κα Smt.Anupriya Singh Pater είχε το μεσημέρι της 14ης Απριλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Η υπουργός συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ινδίας στη χώρας μας, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γ.Γ του Υπουργείου κ. Κώστας Μπαγινέτας.
Αντικείμενο της συζήτησης, που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, ήταν η συνεργασία που υπάρχει, μέχρι τώρα, ανάμεσα στις δύο χώρες, κυρίως σε θέματα εμπορίου αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.
Τέθηκαν θέματα, όπως η εξαγωγή ακτινιδίων και μήλων, καθώς και η πορεία ολοκλήρωσης της εξαγωγής πορτοκαλιών. Συζητήθηκαν, ακόμη, η προστασία προϊόντων ΠΓΕ, όπως η ελιά Καλαμών, ενώ επιτεύχθηκε συναίνεση για την πρόοδο της διαδικασίας για την προστασία της φέτας.
Ο κ. Γεωργαντάς και η κα Smt.Anupriya Singh Pater συμφώνησαν για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλους κλάδους του αγροδιατροφικού τομέα.