Σε κλίμα κατάνυξης και με χιλιάδες πιστούς η περιφορά του Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (ΦΩΤΟ+VIDEO)
Στον ιστορικό ναό του Αγίου Μηνά, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, σε κλίμα κατάνυξης η πρώτη περιφορά επιταφίου, με χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν την πομπή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ
Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και των προσκόπων Νεάπολης, η περιφορά του Επιταφίου μετά από δύο χρόνια φραγμών θα ακολουθήσει διαδρομή έως τη Λεωφόρο Νίκης και μέσω της Βενιζέλου θα επιστρέψει πίσω. Σημειώνεται ότι σε τμήματα των εν λόγω οδών έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Η έξοδος και λιτάνευση του Επιταφίου του Αγίου Μηνά γίνεται το απόγευμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την ακολουθήσουν και οι έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής από τα καταστήματά τους, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 19.00.
Στο ξεκίνημα της πομπής εψάλη το «Ω Γλυκύ μου Έαρ», με νεαρά κορίτσια να ραίνουν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα.
Το παρών δίνουν και προσωπικότητες του πολιτικού βίου της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα τους o υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.
Από τις 20.00 σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, σε κεντρικές οδούς, καθώς θα ξεκινήσει η Περιφορά των Επιταφίων των ναών Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη) στο κέντρο της πόλης.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: