27 Ιανουαρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Για τον Ζελένσκι και τον Μιχαήλ των Αζόφ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

07/04/2022

 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ με βαθύ δημοκρατικό αίσθημα για τους αγώνες που κι οι ίδιοι έχουμε δώσει μέχρι σήμερα για τη δημοκρατία και την ελευθερία εκφράζουμε την ντροπή μας για την ομιλία του μαχητή Μιχαήλ, μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζοφ, στο Eλληνικό Kοινοβούλιο. Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται η προβολή μιας τέτοιας ομιλίας στη χώρα μας, που βίωσε τη θηριωδία των ναζί με εκατομμύρια θύματα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκφράζουμε επίσης την αντίρρηση μας στην επιλογή του Προέδρου Ζελένσκι να εμφανίσει νεοναζί μαχητή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και για τη σιωπή του αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Θέλουμε να τονίσουμε, ότι μας λυπεί ιδιαιτέρως η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός που η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί τέτοιες “φιέστες” για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους αλλά και η ανύπαρκτη αντίδρασή της όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά είχε συμβεί.

Καταδικάζουμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης και του Προεδρείου του Ελληνικού Κοινοβουλίου που επέτρεψαν να προβληθεί μια τέτοια ομιλία. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ταχθήκαμε στο πλευρό του διεθνούς δικαίου και των αμυνόμενων κατά της Ρωσικής εισβολής, όπως θα κάναμε και για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Παραμένουμε σταθερά υπέρ της ειρηνικής επίλυσης διαφορών, και καλούμε τους άμεσα εμπλεκόμενους και τους μεσολαβητές να επιταχύνουν τις προσπάθειες τους.

Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.