Δελτίο Τύπου

Ο Α. Τζιτζικώστας στις νυχτερινές εργασίες της Περιφέρειας στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

21/04/2022

 

Αυτοψία στα έργα ασφαλτόστρωσης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που υλοποιεί κατά τις νυχτερινές ώρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, ο κ. Τζιτζικώστας επέβλεψε την πορεία των εργασιών και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στα συνεργεία για τα οφέλη της νυχτερινής υλοποίησης της ασφαλτόστρωσης.

Η εξέλιξη των εργασιών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης είναι ικανοποιητική και ο στόχος που θέσαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας όταν επιμείναμε να γίνει η ασφαλτόστρωση τις νυχτερινές ώρες επιτεύχθηκε. Η αναστάτωση στην κυκλοφορία και τις μετακινήσεις των πολιτών είναι μηδαμινή, σε αντίθεση με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα προκαλούσε ο αποκλεισμός τμημάτων της περιφερειακής οδού εάν τα συνεργεία δούλευαν την ημέρα. Εργασίες συντήρησης, όπως οι ασφαλτοστρώσεις, καλό είναι να γίνονται τις ώρες που η πόλη δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Γι’ αυτό και επιμείναμε στις νυχτερινές εργασίες και τελικά κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις αγκυλώσεις, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών να είναι μηδαμινή, ενώ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και του κομβικού άξονα της περιφερειακής οδού είναι ελάχιστες. Κύριο μέλημά μας είναι η διαρκής συντήρηση της περιφερειακής οδού, που αποτελεί κινητήρια αρτηρία για την κυκλοφορία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι ασφαλής για τους δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που τη διασχίζουν καθημερινά”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπίλλιας τόνισε ότι “πέρα από την αυτονόητη εξυπηρέτηση της πόλης και των πολιτών, η υλοποίηση εργασιών κατά τις νυχτερινές ώρες είναι εξαιρετικά αποδοτική και για τους εργαζόμενους στα συνεργεία. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απόφασή μας να εργαστούν τη νύχτα, διότι διευκολύνεται το έργο τους, καθώς τις υπόλοιπες ώρες η κυκλοφορία είναι πάντα αυξημένη στην περιφερειακή οδό και δημιουργείται πολύ μεγάλη αναστάτωση, η οποία έχει επιπτώσεις και στην πορεία υλοποίησης των εργασιών. Το πρώτο κομμάτι της περιφερειακής οδού που ασφαλτοστρώνεται ήδη και στις δυο κατευθύνσεις είναι από τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο Άγιος Παύλος) μέχρι τον κόμβο Κ11 (Πανοράματος), ενώ θα ακολουθήσει και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022 και το τμήμα μεταξύ των κόμβων Κ11 και Κ10 (Κωνσταντινουπολίτικα). Επίσης, στον προγραμματισμό μας είναι και η αντικατάσταση κατεστραμμένων ή φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας”.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.