18 Απριλίου, 2024
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κάτω από δοκιμασίες και συνθήματα αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας όπως την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και σήμερα παρατάχθηκαν στους χώρους του ΑΠΘ, ώστε να διασφαλίσουν -όπως ανέφερε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος– την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι σημερινές εργασίες για την απομάκρυνση ογκωδών ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα και οι εργάτες αποχώρησαν μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών εκτόξευσαν και μπουκάλια κατά των δυνάμεων, ωστόσο η ένταση περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», με στόχο ο χώρος να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη.

Η έναρξη των εργασιών από την προηγούμενη εβδομάδα έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις, με μέλη φοιτητικών συλλόγων και αντιεξουσιαστές να ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.