5 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική δεν φιμώνεται και δεν εκβιάζεται…

Η Χαλκιδική, η μοναδική έγχρωμη καθημερινή εφημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, που κυκλοφορεί εδώ και 8 μήνες σε όλη την περιοχή, είναι η μοναδική και πρώτη στην ιστορία της Καλαμαριάς που έχει την έδρα της σε αυτή την περιοχή. Κόντρα σε όλους κόντρα σε όλα. Όλο αυτό τον καιρό η Χαλκιδική υπήρξε και παραμένει πάντα προσηλωμένη στο στόχο της: Ν’ αποτελεί δηλαδή μια συνετή, ελεύθερη και μαχητική φωνή! Χωρίς παρωπίδες, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, ακηδεμόνευτος και κομματικά αδέσμευτος.

Χωρίς σκοπιμότητες, αποτελεί δημόσιο βήμα διαλόγου και προβολής ΟΛΩΝ των απόψεων, χωρίς αποκλεισμούς ή λογοκρισίες. Ασκώντας καλόπιστη κριτική, έχει ως αφετηρία και σκοπό της δημοσιογραφικής αποστολής της, την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν κατανοείται η εμπάθεια, που, εσχάτως δείχνουν κάποιοι προς την «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ». Θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι δεν φιμώνει γνώμες, αλλά ούτε όμως και φιμώνεται! Φυσικά ούτε εκβιάζεται…

Τελευταία διαφαίνεται ένας αδικαιολόγητος «πόλεμος» προς την εφημερίδα, που εκφράζεται είτε με ψιθύρους, που διακινούν κάποιοι πλαγίως, ύπουλα και ύποπτα (;) περί δήθεν αλλαγής «κομματικής ταυτότητας», είτε και με μποϋκοτάζ στη δημοσίευση διακηρύξεων! Αυτές δηλαδή που δια του νόμου τις δικαιούται…  Έτσι όμως πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται προθέσεις… Φυσικά επειδή το ψέμα έχει κοντά πόδια ας γνωρίζουν κάποιοι ότι έρχεται μια μεγάλη έκπληξη σε λίγο καιρό… Είναι αυτό που λέμε κίντερ έκπληξη!!!

Η «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ» – ας το κατανοήσουν κάποτε – δεν είναι όργανο κανενός! Ασκεί ανεξάρτητη δημοσιογραφία, χωρίς να λογοκρίνει τα κείμενα των συνεργατών της, είτε θετική είτε αρνητική προσέγγιση αυτά έχουν προς πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό εξάλλου είναι ίδιον της Ελευθερίας του Τύπου, την οποία υπερασπίζεται με σταθερότητα και συνέπεια.

Βασικό «πιστεύω» αυτής της εφημερίδας είναι – και το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από τις στήλες της – ότι η δημοσιογραφία δεν μπορεί να είναι συμβιβασμένη, «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του καθενός!

Η «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ» προς ευχαρίστηση των χιλιάδων αναγνωστών της και προς δυσαρέσκεια των λίγων συκοφαντών της, θα συνεχίσει να είναι αδέσμευτη και αποκαλυπτική, στηριζόμενη, όπως τόσους μήνες κάνει, στο αναγνωστικό της κοινό. Γιατί αυτό ήταν, είναι και θα είναι ο ακαταμάχητος σύμμαχός της, για να υπηρετεί πιστά την αλήθεια και μόνο αυτή. Τελεία και παύλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.