17 Αυγούστου, 2022
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Γ. Γεωργαντάς: Η ιχθυοκαλλιέργεια «πρεσβευτής» της Ελλάδας στο εξωτερικό

Συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας

 

«Πρεσβευτή» της ανάπτυξης που προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια – Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».

Ο κος Γεωργαντάς μίλησε για τις προοπτικές και τις τάσεις του κλάδου, επισημαίνοντας τα επιτυχημένα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Αναφέρθηκε στην περαιτέρω διεύρυνση της πιστοποίησης, στον επιτυχημένο επιχειρηματικό προσανατολισμό της τονίζοντας κυρίως τη δυναμική του κλάδου της Ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω της αυξανόμενης παραγωγής και των νέων επενδύσεων.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της ανθεκτικής, βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση και το σεβασμό στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον κλάδο και ο κύριος παραγωγός για την τσιπούρα και το λαβράκι, καλύπτοντας το 53% της αξίας των παραγόμενων προϊόντων της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.