1 Οκτωβρίου, 2022
Άρθρα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μια νύχτα στο δρόμο! Σάββατο 2 Απριλίου στις 7 μμ στο Θησείο! 🌻

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Σήμερα στις 7 μμ, στον Πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στην άνω έξοδο της στάσης μετρό «Θησείο», σας περιμένουμε στη πρώτη μεγάλη δράση μας για το 2022, με τίτλο “Μια νύχτα στο δρόμο”.  Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου προς τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μόνοι και στο δρόμο.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με συναυλία τεσσάρων μουσικών σχημάτων ενώ θα υπάρχει διάθεση φαγητού από την Κοινωνική Κουζίνα  «Ο άλλος Άνθρωπος», καθώς και ζεστών ροφημάτων. Παράλληλα, θα παρίστανται οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό.
Στη συναυλία συμμετέχουν  αφιλοκερδώς οι:
Jason Ally and the Cyclists
Past Perfect Genes
Marta Moreleón – Alejandro Díaz – Natalia Kotsani
Nikos- KILIMANJARO

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή RASMUS ANDRESEN

Συνεχίζουμε δυναμικά τις επαφές μας με τους Πράσινους Ευρωβουλευτές. Συναντηθήκαμε με τον Rasmus Andresen, Εκπρόσωπο της Γερμανικής Αντιπροσωπείας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μέλος και Συντονιστή της Ομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και συζητήσαμε για όλα τα καυτά ζητήματα της χώρας μας. Ενέργεια, φτώχεια, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πολλά άλλα στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων. Διαβάστε ΕΔΩ.

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη Συμπρόεδρό μας

Κοινωνική μέριμνα, φτώχεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και θέματα περιβάλλοντος στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Συμπροέδρου Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπαν.

Κάλεσμα των γυναικών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Εμείς οι Γυναίκες, ως ενεργοί πολίτες και σύμφωνα με το διάταγμα 1325/2000 του ΟΗΕ αναφορικά με το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές στη θέα πολλαπλών καθημερινών εγκλημάτων που διαπράττονται αφήνοντας πίσω κατεστραμμένες πόλεις, διαλυμένα ανθρώπινα κορμιά, τρομοκρατημένα παιδιά και ανήμπορους ανθρώπους που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες για μέρες κάτω από τα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

💥Ζητούνται Διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων με γνώσεις μάρκετινγκ και εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων…
👉Η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει φέρει τα σχολεία σε δυσμενέστατη οικονομική θέση.  Διαβάστε ΕΔΩ τι πάει να κάνει η Κυβέρνηση με τα σχολεία.

 

Με ποια δικαιολογία στοχοποιούνται πολίτες; Που αποσκοπεί η τακτική των πολιτικών διώξεων ακόμα και σε δημοσιογράφους;
Αντί να ενοχλεί η κοπή 220 πεύκων στην περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο, ενοχλεί ο δημοσιογράφος που φωτογράφησε την οικολογική καταστροφή για να αναδείξει το θέμα; Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Μιχάλη Μπάκα, Συνεκπροσώπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στον Γιάννη Νέγρη και τον 2000FM.

 

Υδροφόρος ορίζοντας, αέρας, έδαφος… τα πάντα επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμα ο κλιματικός στόχος για την πολυπόθητη κλιματική ουδετερότητα στην ήπειρό μας. O Κώστας Βλαχόπουλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ μιλά στην Δημήτρη Φαναριώτη και στον Πρώτο Πρόγραμμα για τα αποτελέσματα του πολέμου. Ακούστε ΕΔΩ.

 

«Μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχά…»
Ποιος περίμενε ότι ένας στοίχος της Λίνας Νικολακοπούλου θα ήταν τόσο επίκαιρος όσο ποτέ! Επίκαιρος, γιατί σε λίγο καιρό, μόνο μυρωδιά από τη βενζίνη θα μπορούμε να πάρουμε, αδυνατώντας να γεμίσουμε τα μεταφορικά μας μέσα για τις μετακινήσεις μας. ο Αβραάμ Ιωαννίδης, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στο DOCUMENTO.GR. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

Με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη Βουλή διεκδικούμε πολλά περισσότερα! Μάθε, Δράσε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.