Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Ανάσταση στα ουκρανικά στην Ευαγγελίστρια για τους πρόσφυγες – «Τέτοιο Πάσχα δεν είχαμε ποτέ» (VID)

Ανάσταση για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τον φόβο για την πατρίδα και τους ανθρώπους τους ζουν Ουκρανοί πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ευαγγελίστριας, στα παλιά Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Η αναστάσιμη λειτουργία ψάλλεται στα ελληνικά και στα ουκρανικά δίνοντας έτσι ένα μήνυμα συναδέλφωσης και ελπίδας κατά του πολέμου. Ουκρανοί πολίτες, κρατώντας κεριά, παρακολουθούν τη λειτουργία με την ευχή το επόμενο Πάσχα να είναι διαφορετικό και πιο χαρούμενο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Υπάρχει αγωνία και φόβος. Τέτοιο Πάσχα δεν είχαμε ποτέ και μακάρι να μην έχουμε ποτέ. Μακάρι το επόμενο Πάσχα, η επόμενη ανάσταση να είναι διαφορετικά», αναφέρει ο πρόεδρος της ουκρανικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Κοσίτσκι.

Και ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία σε ελληνικά και ουκρανικά «για να νιώθουν πιο οικεία και πιο σπιτικά» οι πρόσφυγες, πρόσθεσε:

«Οι πρόσφυγες μεταφέρουν ευχαριστίες προς όλους τους Έλληνες που τους βοηθούν. Είδαμε κάποιες πολύ στοργικές στιγμές αγάπης, όπου έφερναν ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ελληνικός λαός που καταλαβαίνει τι γίνεται στη χώρα του ουκρανικού λαού νιώθει τον πόνο και την ανάγκη να βρίσκεται κοντά. Είναι μια αίσθηση συμπαράστασης και αγάπης που δείχνουν οι Έλληνες προς τον ουκρανικό λαό».

Και την ώρα που οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες η ελληνοουκρανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης εκφράζει την ευχή «η Ανάσταση του Χριστού να φέρει και την Ανάσταση της Ουκρανίας. Το τέλος του Γολγοθά στην Μαριούπολη, την Οδησσό, το Κίεβο και τις άλλες πόλεις, το τέλος του πολέμου και την ειρήνη».

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.