30 Σεπτεμβρίου, 2023
Άρθρα

12 χρόνια κοντά σας και συνεχίζουμε….

Σε λίγο καιρό, τον Ιούνιο του 2022, η εβδομαδιαία εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής, συμπληρώνει 12 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφοριακής παρουσίας στα πράγματα της Χαλκιδική μας. Σε δύσκολους καιρούς και χαλεπούς, στην αρχή των μνημονίων, η έκδοση μιας εφημερίδας αποτέλεσε ουσιαστικά με υπέρβαση… Μια τρέλα για πολλούς. Σήμερα 12 χρόνια μετά όλοι νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί η φωνή μας είναι φωνή σας και η αλήθεια δύναμη μας για να είμαστε όρθιοι και δυνατοί.

Η Χαλκιδική αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο με ομορφιές, με προκλήσεις, με ανάπτυξη και φυσικά με εισοδήματα τόσο από τον τουρισμό όσο και από την αγροτική οικονομία. Εκεί που υστερεί όμως χαρακτηριστικά είναι στο πολιτικό της προσωπικό… Μάλιστα μπορούμε να πούμε πως το κάθε χρόνο και χειρότερα κολλάει γάντι στην κατάσταση που βιώνουμε. Επί της ουσίας λείπει το όραμα, οι γνώσεις, η θέληση, η δυνατότητα οι πολιτικοί μας ταγοί να ακούν την κοινωνία. Δυστυχώς σήμερα τα φαινόμενα πολιτικού αυτισμού πολλαπλασιάζονται χαρακτηριστικά.

Ο πολίτης θέλει να ακούγεται, να συν διαμορφώνει καταστάσεις και να διεκδικεί όλο και περισσότερα  έργα για την κοινωνία μας… Να υπάρχει ένας ουσιαστικός σχεδιασμός υλοποίησης των έργων και όχι προχειρότητες και πασαλείμματα.  Από την άλλη βλέπουμε ότι κάποιοι  που κατέχουν θέσεις δεν αντιλαμβάνονται το τι παίζει στα κέντρα αποφάσεων και παραμένουν διαδρομιστές των Υπουργείων ευελπιστώντας στις καλές προθέσεις των Υπουργών για να τους εντάξουν ένα έργο…

Η Χαλκιδική δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ζητιάνα στην κεντρική διοίκηση αλλά να διεκδικεί τα έργα που της αξίζουν. Το Θέμα της Χαλκιδικής, η μοναδική εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού μας, είναι εδώ και είναι παρούσα με το νου και την καρδιά για να αλλάξει τις καταστάσεις. Ξέρουμε πως αυτό ενοχλεί. Ξέρουμε πως δεν είμαστε ευχάριστοι στο τοπικό σύστημα. Ξέρουμε πως κάποιοι μας πολεμούν…. Εμείς όμως είμαστε όρθιοι και δυνατοί  και θα συνεχίσουμε όσο μας στηρίζουν οι πολίτες.

Αυτή είναι η δύναμη μας. Από την κοινωνία των πολιτών προερχόμαστε, εκεί δίνουμε λόγο. Αποτελούμε την γενιά των Αετών που δεν φοβόμαστε να τα βάλουμε με τους μεταπράτες της εξουσίας και τα τρωκτικά του λυμαίνονται τον τοπικό δημόσιο βίο.

Η κοινωνία μας αγκαλιάζει γιατί γνωρίζω καλά την καθαρότητα των λόγων μας και των πράξεων μας καθώς και εμείς διεκδικούμε την μοναδικότητα με το νου και την καρδιά να λέμε τις αλήθειες γιατί εμείς αγαπάμε την Χαλκιδική χωρίς ανταλλάγματα… Σε αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται ευχόμαστε στον καθένα ξεχωριστά Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και επιτέλους να απαλλαγούμε από τα δεινά που αντιμετωπίζει η Χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.