1 Ιουλίου, 2022
Άρθρα Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στους φούρνους από το πρωί για μια λαγάνα οι Θεσσαλονικείς (ΦΩΤΟ)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να αδειάζουν τα ράφια με τις λαγάνες, αφού δεν θα μπορούσε να λείπει από το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι.

Δεκάδες Θεσσαλονικείς βγήκαν στην αγορά για να βρουν φθηνές λαγάνες, κυρίως από φούρνους της περιοχής τους. Φέτος η παραδοσιακή λαγάνα είναι ακριβότερη σε από 10% έως και 50%, με τους αρτοποιούς να δηλώνουν πλέον αδυναμία να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Μετά από τέσσερα χρόνια σταθερών τιμών στα 2 ευρώ/τεμάχιο, φέτος κοστίζει 2,20-2,50 ευρώ έως και 3-3,50 ευρώ/τεμάχιο. «Προσπαθήσαμε από την πλευρά μας να κάνουμε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο προσιτές στους πολίτες. Δεν ακούσαμε κάποιο παράπονο, μόνο ότι συνολικά το σαρακοστιανό τραπέζι βγαίνει πολύ ακριβό αυτή τη χρονιά» αναφέρει στο ThessToday.gr μια υπάλληλος αρτοποιείου στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι ίδιοι, προσπάθησαν να έχουν κάποιες εκπτώσεις λόγω της σημερινής ημέρας, αλλά και πολλές διαφορετικές γεύσεις. Στους φούρνους της Θεσσαλονίκης οι πελάτες εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα μπορούν να προμηθευτούν και με λιαστή ντομάτα, ολικής, με ελιά και άλλα υλικά προκειμένου να εμπλουτίσουν το σαρακοστιανό τους γεύμα.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.