2 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Θεσσαλονίκη Κοινωνία Πολιτική & Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Στο ρωσικό προξενείο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. – Ψήφισμα διαμαρτυρίας (VID)

Αντιπολεμική πορεία με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ελευθερίας έως το ρωσικό προξενείο, όπου παρουσία της Κατερίνας Νοτοπούλου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι συγκεντρωμένοι ακολούθως προχώρησαν προς το Αμερικανικό Προξενείο, ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρατάχθηκαν προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Ο Κωνσταντίνος Αμπατζάς γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σε δηλώσεις του επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε και εμείς τη φιλελληνική μας φωνή με τη φιλελληνική φωνή της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή κάνουμε έκκληση και εμείς ενώνοντας και τη δική μας φωνή να επικρατήσει η ειρήνη. Να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και η κυριαρχία του ουκρανικού κράτους και να σταματήσει η αιματοχυσία του ουκρανικού λαού, όπως και των ομογενών μας».

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.