19 Απριλίου, 2024
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε ενεργή χειροβομβίδα στους Ταγαράδες (ΦΩΤΟ)

Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού φτάνουν από στιγμή σε στιγμή στην περιοχή των Ταγαράδων και συγκεκριμένα στο σημείο όπου νωρίτερα το πρωί εντοπίστηκε ενεργή χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται πιθανότατα για μια χειροβομβίδα στρατιωτικού τύπου από τη Βρετανία, η οποία εντοπίστηκε από περαστικό που έψαχνε την πινακίδα οχήματος μέσα στο ρέμα, στην 8η οδό στην περιοχή των Ταγαράδων. Μαζί με την ενεργή χειροβομβίδα εντοπίστηκε ακόμη μία, η οποία όμως είναι ανενεργή.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του δήμου Θέρμης με άνδρες της ασφάλειας των Βασιλικών, ενώ πριν από λίγα λεπτά κατέφθασαν εθελοντές και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νωρίτερα το  κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) απομάκρυνε από το νερό την ενεργή χειροβομβίδα, ενώ ο στρατός αναμένεται να την παραλάβει και να την εξουδετερώσει.

Κουγιουμτζίδης: «Περιμένουμε τον στρατό»

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr τόνισε ότι «Ο δήμος ενέργησε μαζί με την Ασφάλεια το πρωί με το που μας ειδοποίησε ο πολίτης που έψαχνε την πινακίδα της γυναίκας του μέσα στο νερό. Ενεργοποιήθηκε κατευθείαν η Πολιτική Προστασία του δήμου, αλλά και η ασφάλεια, που έτρεξε πολύ γρήγορα το θέμα. Οι εθελοντές της Θέρμης είναι εδώ για ό,τι τους χρειαστούμε. Ήρθε και η ΕΜΑΚ, περιμένουμε τον στρατό για να παραλάβει και να εξουδετερώσει τη χειροβομβίδα».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.