2 Ιουλίου, 2022
Top News Θεσσαλονίκη

Τα πρώτα χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε η κακοκαιρία «Φίλιππος» (VIDEO)

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά έφερε στη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «Φίλιππος» χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Ελαφριά χιονόπτωση σημειώνεται περίπου από τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την θερμοκρασία να είναι στους 6ο βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αυτή την ώρα χιονίζει στον Χορτιάτη, στο Πανόραμα, στο Ασβεστοχώρι, στον Ασκό, στον Σταυρό και στον Ξυροπόταμο.

Οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζουν ένα πρωτοφανές γεγονός, αφού αντικρίζουν χιόνι… με ήλιο!

Στα λευκά ντύθηκε ξανά η Χαλκιδική τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, χιόνισε στην Αρναία, στη Νικήτη, στην Αμμουλιανή, στη Νέα Σκιώνη, στο δρόμο προς την Κασσάνδρεια και στον Ταξιάρχη.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=368109041800860

https://www.facebook.com/watch/?v=309712537811330

 

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές θα παραμείνουν για σήμερα Πέμπτη 10.03.2022 οι σχολικές μονάδες στις Κοινότητες της Μεγάλης Παναγίας, Γοματιου, Σταγείρων και Στρατονίκης. Στις υπόλοιπες Κοινότητες τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και τσουχτερό κρύο

Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος». Οι χιονοπτώσεις σήμερα το πρωί εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Βορείων Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει σήμερα την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές, πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.