2 Ιουλίου, 2022
Top News Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Παπαζάχος: Οι αντισεισμικοί έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται αλλά αργά

«Οι αντισεισμικοί έλεγχοι στα κτίρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται πολύ αργά, αλλά προχωράνε. Αν δεν κάνω λάθος, στην πόλη μας πλέον υπάρχουν μόνο 3 «κόκκινα» κτίρια που δεν γνωρίζουμε την κατάστασή τους» ανέφερε ο γνωστός καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος, σε δηλώσεις του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι κρίμα οι πολίτες να θυμούνται τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας μια φορά τον χρόνο, αλλά με αυτήν την αφορμή να πούμε ότι μπορεί η επιστημονική κοινότητα κάνει ό,τι μπορεί με τις φυσικές καταστροφές, η πολιτεία επίσης ό,τι μπορεί, αλλά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας είναι δύσκολα» υποστήριξε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως ακόμη και η σημερινή κανονική βροχή στην πόλη, θα μπορούσε να δυσκολέψει πάρα πολύ την διαχείριση ενός σεισμού.«Βέβαια, έχουμε μάθει πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην Φλώρινα, όπου επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες».

Αναφερόμενος στον έλεγχο των ιδιωτικών κτιρίων τόνισε πως είναι στο χέρι των πολιτών να ενδιαφερθούν και να πράξουν αναλόγως.«Βλέπετε πως αν και τα σπίτια μας είναι σχεδόν ότι σημαντικότερο έχουμε, δεν φαίνεται να τα φροντίζουμε όσο θα έπρεπε. Είναι ξεκάθαρα θέμα ατομικής ευθύνης».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις πολιτικής προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, ανέφερε πως σήμερα είναι η ιδανική μέρα ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την πρόληψη του σεισμού, την «πρώτη αντίδραση» όταν καταλαβαίνουμε έναν σεισμό.

«Από την πρώτη στιγμή, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε ελέγχους δημοσίων κτιρίων, κυρίως βέβαια, σχολικών μονάδων. Είχαμε προγραμματίσει κάποιες δράσεις και ελέγχους, αλλά δυστυχώς μας πήγε πίσω και η κρίση και φυσικά ο κορωνοϊός. Τώρα που έχουν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα, μπορούμε και πάλι να πραγματοποιήσουμε δράσεις και να ενημερώνουμε τον κόσμο για κρίσιμες καταστάσεις, όπως είναι ένας σεισμός» κατέληξε.

Σημειώνεται πως στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται μέχρι τις 2 το μεσημέρι ένα σταντ της Πολιτικής Προστασίας, όπου μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να ενημερωθούν όσοι πολίτες ενδιαφέρονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.