2 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ο Σαϊντού έχει μοχθήσει και αξίζει να μείνει στην Ελλάδα

 

24/03/2022

 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε ότι όταν μια χώρα σέβεται τον εαυτό της και το λαό της, θα πρέπει πριν και πάνω από όλα να δίνει ίσες ευκαιρίες σε αυτούς που μοχθούν για να γίνουν κομμάτι της. Αυτό το ανάλγητο κράτος είναι που θα πρέπει να αλλάξουμε. Κι αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια. Ας αποδείξουμε στην πράξη ότι αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους πρόσφυγες από όπου κι αν προέρχονται. Γιατί υπάρχουν παιδιά, σαν τον Σαϊντού, που αξίζουν να γίνουν πολίτες της Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να απελαύνουμε παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας, παιδιά που «μετέχουν της ελληνικής παιδείας» κατά τη ρήση του Ισοκράτη.

Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για να δοθεί δικαίωμα παραμονής στη χώρα για τον Σαϊντού τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η Κα Σακελλαροπούλου έχει δείξει την μεγάλη της ευαισθησία για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων καθώς έχει πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις τον τελευταίο χρόνο και κατά την τελευταία επίσκεψή της σε Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είχε εξάρει το έργο που γίνεται για τα παιδιά αυτά στη χώρα και όπως η ίδια είχε αναφέρει πως, έχουμε ύψιστο ηθικό χρέος την προστασία των ανηλίκων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και να κάνουν μια νέα αρχή, προσφέροντάς τους ένα πιο φωτεινό αύριο.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη ότι εννοούμε όσα λέμε. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον Σαϊντού να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη χώρα μας.

#O_Σαϊντού_μένει_εδώ

Εδώ η ιστορία του Σαϊντού, όπως την καταγράφει το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου:
https://drive.google.com/file/d/1PDkXdXqwKHOY22Jyq2FxUkt89kXcvv2u/view?fbclid=IwAR1bQ2QSZv–7IA2iu3KdkeywU8cjsttUwxiQqmeWoBYEnvNFlyyjUrSySk

 Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου
των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.