2 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Επιστροφή χρημάτων των σχολικών εκδρομών

14/03/2022

 

Όπως είναι γνωστό, πάρα πολλοί γονείς που είχαν δώσει προκαταβολές για τις σχολικές εκδρομές των παιδιών τους, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του covid-19, έχουν καταστεί όμηροι των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Στο άρθρο 70 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 13/4/2020, προβλέφθηκε ότι: «κατά παρέκκλιση των κατά περίπτωση εφαρμοστέων διατάξεων σύμβασης ή νόμου, να προσφέρει στον πελάτη αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του».

Αυτό σήμαινε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που είχαν αναλάβει την πραγματοποίηση των εκδρομών, μπορούσαν να κρατήσουν τα χρήματα των γονέων για 18 μήνες και να τα επιστρέψουν μόνο αν δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή.

Τα προβλήματα που ανέκυψαν από την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν πολλά. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως πολλοί μαθητές έχουν πλέον αποφοιτήσει ή αλλάξει σχολείο σ’ αυτό το διάστημα.

Δυστυχώς, με το ν. 4875/2021 η κυβέρνηση παράτεινε έως και την 31.3.2022 τη λήξη των προαναφερθέντων πιστωτικών σημειωμάτων των οποίων η ισχύς έληξε έως και την 31/12/2021.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να νομοθετήσει την περαιτέρω καθυστέρηση της επιστροφή των προκαταβολών που έχουν καταβάλει οι γονείς στα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ο Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει πως: «Οι γονείς εν μέσω της σοβούσας οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να έχουν μετατραπεί σε χρηματοδότη των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Οι προκαταβολές των γονιών πρέπει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να επιστραφούν μέχρι τις 31.3.2022».

Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων
των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.