2 Ιουλίου, 2022
Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Μεγάλη αύξηση Ουκρανών στον Προμαχώνα – Συρρέουν πούλμαν και οχήματα (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μόνο χθες τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα διέσχισαν περισσότεροι από 500 Ουκρανοί, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr χθες το βράδυ στη δομή της Σιντικής φιλοξενήθηκε μια οικογένεια, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η δομή Σερρών.

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται εκ νέου μεγαλύτερη αύξηση του προσφυγικού κύματος, καθώς ολοένα και συχνότερα καταφθάνουν πούλμαν με δεκάδες επιβάτες. Μάλιστα, πριν από λίγο, από τον Προμαχώνα πέρασε ένα λεωφορείο με 67 γυναικόπαιδα από την Ουκρανία, ενώ αναμένονται ακόμη δύο μέσα στις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, μετά από 48 ώρες εργασιών, το κτίριο της Παλιάς Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων φορέων και πλέον αποτελεί ακόμη ένα βιώσιμο χώρο ξεκούρασης για τους οδηγούς που φτάνουν στην Ελλάδα με ιδία μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15.00 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης θα επισκεφθεί το τελωνείο του Προμαχώνα για να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Ουκρανούς, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του, 15.40 θα μεταβεί στη δομή στο «Κλειδί», η οποία έχει λάβει τον ρόλο του «καλωσορίσματος» στους πρόσφυγες που ψάχνουν ασφαλή στέγη, μακριά από τη φρίκη του πολέμου.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.