19 Απριλίου, 2024
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Μάλαμα : Να ακούσει το Υπουργείο Παιδείας την αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων σε σχέση με την εξεταστέα ύλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η  Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια ανοικτής επιστολής των μαθητών της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ιερισσού. Στην επιστολή εκφράζονται οι πολύ εύλογες ανησυχίες των μαθητών σε σχέση με τις πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες της δημόσιας εκπαίδευσης κατά την φετινή χρονιά, οι οποίες επιτάσσουν την μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, για λόγους ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι δυσκολίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό, την τηλεκπαίδευση, αλλά και τις εκπαιδευτικές ελλείψεις δεν επέτρεψαν την πλήρη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αδικηθούν σοβαρά οι μαθητές της φετινής Γ΄Λυκείου. Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνουν οι υποψήφιοι, επιβάλλεται η λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης της ύλης, ώστε να μπορέσουν να διενεργηθούν οι εξετάσεις με δίκαιο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Παιδείας να εξετάσει πολύ προσεκτικά τα προβλήματα που πολύ τεκμηριωμένα επισημαίνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου της Ιερισσού Χαλκιδικής, ως προς την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 11 Μαρτίου 2022 επιστολή των μαθητών της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ιερισσού, με την οποία επισημαίνονται μια σειρά από πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες της δημόσιας εκπαίδευσης κατά την φετινή χρονιά, οι οποίες επιτάσσουν την μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, για λόγους ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι δυσκολίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό, την τηλεκπαίδευση, αλλά και τις εκπαιδευτικές ελλείψεις δεν επέτρεψαν την πλήρη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αδικηθούν σοβαρά οι μαθητές της φετινής Γ΄Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνουν οι υποψήφιοι, επιβάλλεται η λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης της ύλης, ώστε να μπορέσουν να διενεργηθούν οι εξετάσεις με δίκαιο τρόπο.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της πολύ προσεκτικής εξέτασης των τεκμηριωμένων προβλημάτων που επισημαίνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου της Ιερισσού Χαλκιδικής, ως προς την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2022

Η αναφέρουσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.