25 Απριλίου, 2024
Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής Κοινωνία

Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Χαλκιδικής…

ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

 

Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Χαλκιδικής. . Το ένα μετά το άλλο σπιτικά μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς. Ειδικά μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης και την παραλαβή των πρώτων «τσουχτερών» λογαριασμών ρεύματος, το πρόβλημα εντάθηκε.

Πρόκειται για περιπτώσεις πολιτών, τα νοικοκυριά των οποίων έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών. Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι οικογένειες ή τα μεμονωμένα άτομα αποπληρώνουν τα χρέη τους προς τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και τα νοικοκυριά τους επανασυνδέονται με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Πρόκειται για πρόγραμμα ανάσα για νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος (έως 9.000 ευρώ τον χρόνο για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό που προσαυξάνεται μέχρι τα 31.500 ευρώ για πολυμελείς οικογένειες και με επιπλέον προσαυξήσεις για άτομα με αναπηρία, ανάγκη χρήσης ιατρικών συσκευών για μηχανική υποστήριξη κ.ά.) Ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια.

Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το πλήθος των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.