30 Νοεμβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θέμα Χαλκιδικής Τουρισμός

Ιδιοκτήτες ταξί στην Χαλκιδική αναζητούν εργασία στον τουρισμό

Εργασία στον τουρισμό αναζητούν ενόψει της θερινής σεζόν ιδιοκτήτες ταξί στην Χαλκιδική. Θέλουν να νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους ή να τα αφήσουν εντελώς προκειμένου να αυξήσουν το οικογενειακό εισόδημα. Με τέτοια ακρίβεια στο πετρέλαιο τα έξοδά τους δεν βγαίνουν.Δεν βγαίνει το μεροκάματο για τους ιδιοκτήτες ταξί

Οι ταξιτζήδες της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα του ορεινού όγκου, τονίζουν πως  η δουλειά μειώθηκε κατά 30-40% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, ενώ το πετρέλαιο καίει τους επαγγελματίες του κλάδου, αφού έφθασε σχεδόν στα 2 ευρώ το λίτρο, αυξάνοντας υπέρογκα τα λειτουργικά έξοδά τους.

Είναι πάνω από 200 ευρώ το μήνα το κόστος για τα καύσιμα και σε αυτό το ποσό προστίθενται και τα έξοδα συντήρησης, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τα ελαστικά κ.α.

«Αρκετοί θα φύγουν για να βρουν εργασία στην εστίαση ή στον τουρισμό σε διαφορετικό αντικείμενο από το λειτούργημά τους. Οι υπόλοιποι δεν μας παίρνει να σταματήσουμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο, αλλά αυτά που επιστρέφουμε για την οικογένειά μας είναι πάρα πολύ λίγα», σημειώνουν.

Η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει κλίμα προβληματισμού και απογοήτευσης στον κλάδο. «Και να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πιστεύω ότι ποτέ οι τιμές θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Λειτουργούμε πλέον με άλλες βάσεις δεδομένων και την ενέργεια στο εξής θα την πληρώνουν ακριβά», τονίζουν.

Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες δουλεύουν μόνο με ηλικιωμένους. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είναι η κίνηση που έχουν, μετά η δουλειά σταματάει απότομα. «Κυρίως ζητούν ταξί άτομα της τρίτης ηλικίας που θέλουν να μετακινηθούν στα ιατρεία, στο Νοσοκομείο. Αν περάσει το μεσημέρι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ οι πολίτες επιλέγουν πλέον να διασκεδάζουν μία φορά την εβδομάδα και αυτή είναι και πάλι πολύ περιορισμένοι.

Το εορταστικό τριήμερο η κίνηση ήταν περιορισμένη. Είναι απόλυτα λογικό αυτό. Με τέτοια ακρίβεια τα νοικοκυριά κοιτούν να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα», δηλώνουν στην Χαλκιδική.

Ετσι αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί αναζητούν εργασία για ένα καλύτερο μεροκάματο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν. «Θα φύγουν αρκετοί, αφού είναι δύσκολη η επιβίωσή μας. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια που μας ταλαιπωρεί τώρα. Εχουμε την πανδημία, τα παρελκόμενα της οικονομικής κρίσης», υπογραμμίζουν. Πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών ταξί στην Χαλκιδική είναι για  ένα οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς και εξυπηρέτησης επιβατών που είναι επιβεβλημένο σε επίπεδο Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.